Επίσκεψη μαθητών του Β’ Γυμνασίου Λέρου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 68 KB

 


download _.jpg file 68 KB

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ρένα Χαλιώτη στους μαθητές του  Β’ Γυμνασίου της Λέρου, που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το Μαρούσι, στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος υποδεχόμενος τους μαθητές εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευκαιρία που έχει το Μαρούσι να φιλοξενήσει τους μαθητές από μία  παραμεθόρια περιοχή της Ελλάδας.

Παράλληλα, τους συνεχάρη για τη ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν αναπτύξει με το 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.
Τους υποσχέθηκε μάλιστα ότι σύντομα θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους και θα επισκεφθεί το νησί τους.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου κ. Σκοπελίτη και δύο καθηγήτριες ξεναγήθηκαν από την κα Χαλιώτη στο δημοτικό Μέγαρο και ειδικότερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
« Εδώ χτυπά η καρδιά του Δήμου μας, καθώς εδώ παίρνονται όλες οι σπουδαίες αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής πόλης, των 120.000 περίπου κατοίκων » ανέφερε χαρακτηριστικά στους μαθητές η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, με μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου, οι μαθητές, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς και όλα τα μουσεία και τα αξιοθέατα στο Μαρούσι.

Η πρώην διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και υπεύθυνη για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών επί είκοσι πέντε χρόνια κα Σημαιοπούλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους συντελεστές για την υπέροχη φιλοξενία που παρείχαν στους μαθητές της Λέρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο