Επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Γκαλιέμα του Κονγκό στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Αντικείμενο της συνάντησης να απευθύνουν πρόσκληση στο Δήμο Αμαρουσίου για αδελφοποίηση  με το Δήμο Γκαλιέμα    

Την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Γκαλιέμα, προάστιο της πρωτεύουσας Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έθεσαν εκπρόσωποι του Δήμου Γκαλιέμα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον εκπρόσωπο της Δημάρχου Inona Sengi Fatuma,  Mr Mathieu Kanumpetsi και του Αρχιεπισκόπου του Κονγκό κ.κ. Νικηφόρου, καθώς  και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος FMN Patience Mbwakiem Mvene Milete.

Στην τοποθέτησή του ο Mr Mathieu Kanumpetsi ανέφερε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου επιλέχθηκε για την αδελφοποίηση με το Δήμο Γκαλιέμα λόγω του δυναμισμού και της ζωτικότητας του εντός της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και λόγω του ανοιχτού μυαλού του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες, βοηθώντας τόσο τις ευαίσθητες και ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας, όσο και τους μετανάστες που εισήλθαν μαζικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».
Αυτή η συνεργασία – πρόσθεσε – «έχει ως στόχους τη δημιουργία μιας δυναμικής συγκεκριμένων δράσεων και έργων ανάπτυξης στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, των θεσμών, της υγείας, του περιβάλλοντος,της αστικής ανάπλασης και ανάπτυξης, της φαρμακευτικής, της γεωργίας, του τουρισμού, της ενέργειας, αλλά και στον τομέα των δημοσίων υπηρεσιών. Επίσης, η εν λόγω αδελφοποίηση θα έχει ως αποστολή την προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ των κατοίκων των δύο Δήμων, την ανάπτυξη και την προώθηση κοινών έργων μέσα από τις συναντήσεις και δράσεις των νέων πολιτών, των εκλεγμένων, των ενώσεων και των Μ.Κ.Ο.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, υπογραμμίζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω της σύσφιξης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας  της υγείας και του πολιτισμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κονγκό. Σημείωσε επίσης ότι άμεσα ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσκαλέσει τη Δήμαρχο  του Δήμου Γκαλιέμα  Inona Sengi Fatuma, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αδελφοποίησης και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.  

Στη συνάντηση προτάθηκε επίσης η δημιουργία μιας Ελληνο-κονγκολέζικης Ένωσης Φιλίας, καθώς και η διοργάνωση τριήμερου φεστιβάλ για την προώθηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ανακαλύψουν και να εκτιμήσουν τον τρόπο ζωής άλλων λαών. 

Ο Δήμος της Γκαλιέμα έχει έκταση 224,30 χλμ με πληθυσμό περίπου 900.000 κατοίκων.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Πατούλης με τους εκπροσώπους του Δήμου Γκαλιέμα του Κονγκό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο