Επίσημη επίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας από Belfort και Frais στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου της πόλης Frais της Γαλλίας Μιλ. Κωνσταντακάτου, με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, σε προηγούμενη επίσκεψή του.


Επίσημη επίσκεψη στην πόλη του Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσουν ο Γάλλος Νομάρχης του Belfort Yves Ackermann, και ο Ελληνογάλλος Δήμαρχος της πόλης Frais Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, με τη συνοδεία τους. Οι Γάλλοι εκπρόσωποι θα φιλοξενηθούν στο Μαρούσι από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2012 ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της ελληνικής αποστολής κατά τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο μουσικό φεστιβάλ του Belfort τον περασμένο Μάιο.


Το πρόγραμμα φιλοξενίας της γαλλικής αποστολής περιλαμβάνει:


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στις 6 μ.μ. – Επίσημη υποδοχή των Γάλλων επισήμων από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υποδοχής θα προβληθούν βίντεο για το Μαρούσι και το Belfort.


Επίσης, προς τιμήν της γαλλικής αποστολής η Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου θα ερμηνεύσουν επετειακά τραγούδια για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 – Η γαλλική αντιπροσωπεία θα τιμήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού για την Επέτειο του «ΌΧΙ». Συγκεκριμένα, θα παραβρεθεί στην εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη, στη μαθητική παρέλαση αλλά και στην ιστορική ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Γεώργιου Τζουβαλά για τη μάχη που έβαλε την υπογραφή της νίκης της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ιταλία στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μαρούσι, οι Γάλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν, επίσης, στα μουσεία της πόλης (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Σπαθάρειο Μουσείο, Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη), ενώ θα συμμετάσχουν σε συναντήσεις με τη Διοίκηση του Δήμου κατά τις οποίες θα εξεταστούν ζητήματα συνεργασίας των δύο πλευρών σε επίπεδο πολιτισμού αλλά και ευρύτερα.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο