Επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email







Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην τελετή της επίσημης έναρξης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 117Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» Σ. Κοντοπούλου, την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αναγέννηση» Ευαγ. Κοκκινάκη, μέλη του προσωπικού και μέλη του ΚΔΑΠ.
|download file .jpg 98Kb|


Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.
Στόχος του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική ένταξη και η στήριξη των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία, ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, παιδιά και  νέοι απασχολούνται δημιουργικά σε προγράμματα ζωγραφικής, μουσικής, πυλοπλαστικής, ειδικών κατασκευών και ήπιας φυσικής αγωγής.
Παράλληλα, Κλινικός Ψυχολόγος θα βρίσκεται στη διάθεση των γονέων για συμβουλευτική υποστήριξη για όποιο θέμα τους απασχολεί. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ατομική θεραπεία για τα παιδιά που δυσκολεύονται να ενταχθούν σε ομάδες.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «η λειτουργία του Κέντρου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων των γονέων και των συλλόγων της πόλης μας που υποστηρίζουν άτομα με αναπηρία.»
Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τους γονείς ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους για την ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών, ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν ποιότητα στην καθημερινότητα τους.


Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν με τη  συνοδεία ακορντεόν και βιολιού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο