Επίκαιρη εκπαιδευτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ, μετά τις τελευταίες θεσμικές αλλαγές

Print Friendly, PDF & EmailΟ Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης στο βήμα της ημερίδας για τις νέες θεσμικές εξελίξεις στην κατάρτιση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ. Στο πάνελ οι κ.κ. Στ. Καραγιλάνης και Αθ. Καραγιλάνης Οικονομολόγοι, ο Γ. Γιακουντής, Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος  και ο Εμμ. Ρωμανιάς, Διευθυντής της Alfaware.


Τις νέες θεσμικές εξελίξεις και τις απαραίτητες ενέργειες βάσει αυτών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ ανέπτυξαν εξειδικευμένοι επιστήμονες,  στην εκπαιδευτική  ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την εταιρεία –Πληροφορικής Alfaware Πληροφορική Α.Ε.,τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.             


Στόχος της ημερίδας ήταν η πληροφόρηση και η κατάρτιση των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, μετά τις πρόσφατες αλλαγές που θα ισχύσουν το οικονομικό έτος 2014.          


Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της σημαντικής αυτής ημερίδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη δήλωσε:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατώντας στα θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σημαντικής αυτής ημερίδας, προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια των στελεχών της  να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις νέες προκλήσεις.
Στη δύσκολη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, που τα δεδομένα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε  αναγκαία  η εκπαίδευση και η συνεχής κατάρτιση του προσωπικού των ΟΤΑ, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Μέσα από τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας αυτό ακριβώς στοχεύουμε και εύχομαι να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και επωφελής στους συμμετέχοντες.»   
           


Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Μιχάλης Χρηστάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων:
« Για άλλη μία φορά, οι Δήμοι αποδεικνύουν με την αμεσότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτουν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα τις απαιτήσεις της Κεντρικής Διοίκησης, καθώς και να ανταπεξέρχονται στα θέματα του προγραμματισμού που επιβάλλεται να έχει κάθε Δήμος, όταν σχεδιάζει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, μέσα στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.»                              


Εισηγητές στην ημερίδα ήταν:
-Ο κος Στυλιανός Καραγιλάνης, Οικονομολόγος, πρώην Καθηγητής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας. Συγγραφέας, εισηγητής του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
– Ο κος Αθανάσιος Καραγιλάνης Οικονομολόγος, εκπαιδευτής ενηλίκων, εισηγητής του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
– Ο κος Γεώργιος Γιακουντής, Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος υλοποίησης έργων ΟΤΑ της εταιρείας Alfaware Πληροφορική Α.Ε.
– Ο κος Εμμανουήλ Ρωμανιάς, Διευθυντής της Alfaware.

Μετάβαση στο περιεχόμενο