Επέστρεψε η ανθρωπιστική αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου από την πληγείσα από τον φονικό σεισμό Ιταλία

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 222KB|


|download file .jpg 204KB|


|download file .jpg 227KB|


Επέστρεψε στο Μαρούσι, η μοναδική ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας που έφτασε στις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές της Ιταλίας, η οποία ήταν από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη στο άκουσμα της είδησης του φονικού σεισμού, ο οποίος έπληξε την περιοχή της Λ’ Ακουίλα το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ήταν άμεση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησε για την Ιταλία αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου μ’ενα φορτηγό με 70 κρεβάτια και στρώματα, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Δούση Ρασιά.
Η αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου έφτασε στην Λ’ Ακουίλα την Τρίτη το βράδυ, και διανυκτέρευσε στον κεντρικότερο καταυλισμό της πόλης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει
 «Δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε αδιάφοροι στην καταστροφή που έπληξε τη γειτονική μας χώρα.  Η πρωτοβουλία μας να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λ’ Ακουίλα ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, η οποία έγινε άμεσα, και γι’ αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν ο μοναδικός φορέας εκτός Ιταλίας, που κατάφερε να προσφέρει βοήθεια στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας, που περνούν δύσκολες ώρες».
 

 

Η αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου ήταν ίσως η μοναδική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στην  Λ’ Ακουίλα, καθώς η Ιταλική κυβέρνηση αρνήθηκε την βοήθεια από άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, η αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου είχε ήδη φτάσει όταν η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρνησή της στην αποδοχή ξένης βοήθειας. Παρά την άψογη οργάνωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και την ψυχραιμία και πειθαρχία του κόσμου, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των σεισμοπλήκτων, όπως διαπίστωσε ο επικεφαλής της αποστολής, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Δούσης Ρασιάς, ο οποίος είπε:«Προσωπικά είμαι περήφανος για την πόλη μου που, χάρη στην άμεση και γεμάτη ανθρωπιά πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατουλη, έστειλε το ωραιότερο και ουσιαστικότερο μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στους πολίτες της L’Aquila την ώρα που ζούσαν την εβδομάδα των παθών τους. Βλέπετε αυτό το Πάσχα ήταν κυριολεκτικά ‘Μαύρο Πάσχα’ για όλη την Ιταλία μιας και η 6η Απριλίου ήταν η Μ.Δευτερα των καθολικων.»

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο