Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ο εορτασμός της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί επισφράγιση της γόνιμης και πολλά  υποσχόμενης συνεργασίας  μας για ένα καλύτερο, πιο ασφαλές διαδίκτυο».

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποίησε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 κεντρική εκδήλωση  στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το 2016 περισσότερα  από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν  αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Χαιρετισμό  απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου μέσω μαγνητοσκοπημένου υλικού λόγω έκτακτων ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία ανάμεσα στο Δίκτυο και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται μέσω των Δήμων-μελών, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στους γονείς για την πλέον σωστή και άρτια ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης . Το παρόν έδωσε και η Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου. Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε στην ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε άτομα με κώφωση με την παρουσίαση των ομιλιών της εκδήλωσης στη νοηματική γλώσσα. 

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν  τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές . Οι πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί διοργανώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια και οι δημιουργίες των παιδιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθιστώντας τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών, πολύ δύσκολη διαδικασία. ( Τα έργα των μαθητών  που βραβεύτηκαν καθώς και όλες τις συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε εδώ: (http://saferinternet4kids.gr/apotelesmata/)

 

Σχετικά αρχείαΕορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Μετάβαση στο περιεχόμενο