Εντυπωσιακές δημιουργίες στην έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού που εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα Αχμάντ Ρουσντί, με τη σύζυγο και τα παιδιά τους, και τις υπεύθυνες των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών Ελένη και Μαλβίνα Γραφάκου (αριστερά).
|download file .jpg 112 Kb|


Συνωστισμός επικράτησε στα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 104 Kb|


Εντυπωσίασε το κοινό το ζευγάρι των χορευτών με το βαλς εποχής που παρουσίασε.
|download file .jpg 113 Kb|


Πρωτότυπες δημιουργίες, όλες κατασκευασμένες με απλά μέσα, τεχνικές και υλικά, και με αφετηρία την αγάπη για την τέχνη και τη χειροποίητη δημιουργία, αλλά και το σεβασμό για το περιβάλλον, παρουσιάστηκαν στην έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών με τίτλο: «Ένα ταξίδι στην καρδιά της μπελ επόκ» των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου, έγιναν παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Τριακόσιοι είκοσι δημιουργοί, 300 ενήλικες και 20 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 12 ετών, ακολουθώντας όσα διδάχθηκαν από τις καθηγήτριες τους Μαλβίνα και Ελένη Γραφάκου, εξέθεσαν 5.000 αντικείμενα από κοσμήματα, μάσκες, μαριονέτες, έπιπλα, διάφορες κατασκευές διακοσμητικές ή χρηστικές, μέχρι μεταποιημένα ρούχα. Όλα τα εκθέματα, δημιουργημένα σε πνεύμα οικολογικό από ξύλο, πλαστικό, μέταλλο, ύφασμα, και άλλα απλά υλικά, είχαν πηγή έμπνευσης την εποχή του μοντερνισμού και του 19ου αιώνα.

Η τεχνική του μπατίκ, επίσης, που επί σειρά ετών διδάσκεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου από την καθηγήτρια Μαλβίνα Γραφάκου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα Αχμάντ Ρουσντί, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μαζί με την οικογένεια και την ακολουθία του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την παρουσία του, και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, ενηλίκων και παιδιών, στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, αλλά και από το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει το χώρο. Με την ευκαιρία αυτή επανέλαβε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δημότες και κάτοικοι της πόλης να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα από τα τμήματα πολιτισμού του ΚΤΠ του Δήμου. Ενθουσιασμένος με το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και τις δημιουργίες των σπουδαστών δήλωσε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νίκος Πέππας, που επίσης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης.

Για τις εικαστικές τέχνες στην εποχή του μοντερνισμού αλλά και την ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, από όπου ήταν και εμπνευσμένη η έκθεση, μίλησε η υπεύθυνη διδασκαλίας και συντονίστρια της εκδήλωσης, ζωγράφος και ερευνήτρια Ελένη Γραφάκου. Στη συνέχεια ζευγάρι χορευτών χάρισε στο κοινό ένα εντυπωσιακό βαλς εποχής δίνοντας παραστατικά το μουσικοχορευτικό πνεύμα του 19ου αιώνα.

Τα παιδιά των τμημάτων εντυπωσίασαν με τα χειροποίητα ψαράκια τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κερδίζοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή επαίνου στη μικρή Μελίνα Λέβις, για τη διάκρισή της στο διαγωνισμό κριτικής τέχνης των εκδόσεων Πατάκη, αποσπώντας το 3ο βραβείο πανελλαδικά ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους.

Η έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών (μπατίκ – ανανέωση παλαιών επίπλων – πατίνες επίπλων – μαριονέτα – μικρογλυπτική – βενετσιάνικη μάσκα – νέες μορφές εναλλακτικού κοσμήματος – press papier – παιδική χειροτεχνία) θα φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85) μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.Μετάβαση στο περιεχόμενο