Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία με την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL από το Illinois των USA

Print Friendly, PDF & Email

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά απόλαυσαν οι θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία της 70μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας και του Jazz συνόλου Viking, του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL, από το Illinois των USA, στην αίθουσα ΔΑΪΣ των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ.

Τα μέλη των δύο διακεκριμένων  μουσικών σχημάτων, Αμερικανοί μαθητές, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, με την ερμηνεία τους, συνοδεία πνευστών και κρουστών οργάνων, υπό τη διεύθυνση της Sarah Whitlock.

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, στο θερμό καλωσόρισμα της σημείωσε:
«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας, στην πόλη του Αμαρουσίου, που με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχεται, μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση, που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. 
Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου της πόλης μας κου Γιώργου Πατούλη. Ο Δήμαρχος μας σας εύχεται «καλή επιτυχία» στο σημερινό κονσέρτο και εύχεται σε όλους μας μία ευχάριστη μουσική βραδιά, εξάροντας τη σημαντικότητα αυτής της συναυλίας από τους μαθητές Λυκείου του
Illinois, που διακρίνονται για την ερμηνεία και την υψηλής ποιότητας απόδοση του μουσικού προγράμματός τους, αποδεικνύοντας, ότι η μουσική και ο πολιτισμός δεν έχουν σύνορα.»
   
 
Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κ. Αντώνιος Ψύρης τόνισε ότι «η εκδήλωση εντάσσεται σ’ ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του σχολείου και του Δήμου Αμαρουσίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να είναι το σχολείο ανοικτό στην τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Αναφερόμενος στα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς των εκπαιδευτηρίων στην ελληνική κοινωνία, εξέφρασε την άποψη ότι μόνο, μέσα από τη δύναμη του πολιτισμού και της παιδείας θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά βαθιά αξιακή.»                      

Η βραδιά άνοιξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα, να ερμηνεύει έργα όπως το “Mother Earth” του David Maslanka, το “West Side Story” του I. Bernstein,  arr. Dutroit και άλλες παλαιότερες και νεώτερες επιτυχίες.
Ακολούθησε, το Jazz Σύνολο Viking με την ερμηνεία jazz κομματιών, όπως: Caravan ( D.Ellington, arr. M. Tomaro), Sweet Home Chicago ( R. Johnson, arr. R.Holmes)  και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος πολιτών.

 

Σχετικά αρχείαΕνθουσίασε το κοινό η συναυλία με την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL από το Illinois των USA_1


Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία με την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL από το Illinois των USA_2


Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία με την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL από το Illinois των USA_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο