Ενθουσίασαν τους θεατές οι δημιουργίες των σπουδαστών των τμημάτων επεξεργασίας βίντεο και σκηνοθεσίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ ομάδα του τμήματος σκηνοθεσίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου δέχεται το χειροκρότημα των θεατών.
download file .jpg 126 Kb|


Έργα εικόνας και ήχου παρουσίασαν στο κοινό οι σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στα τμήματα επεξεργασίας βίντεο και σκηνοθεσίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου κατά την περίοδο 2010 – 2011, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό που τίμησε τους ερασιτέχνες δημιουργούς.


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων του τμήματος επεξεργασίας βίντεο και εικόνας, συνολικά προβλήθηκαν οι εννέα ταινίες ποικίλης θεματολογίας που δημιούργησαν οι σπουδαστές, και συγκεκριμένα, οι ταινίες μυθοπλασίας «ʼγγελος» και «Το σκάκι», το παιδικό παραμύθι «Μπλε γυαλιά», ντοκιμαντέρ και ένα βιντεοκλίπ.


Όλη η ομάδα, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του τμήματος Γιάννη και Κατερίνας Κουφονίκου, συνεργάστηκε, επίσης, στην παραγωγή της ταινίας μυθοπλασίας «Μαρτυριάρα καρδιά», μία κινηματογραφική μεταφορά του διηγήματος του Edgar Allan Poe, και στην παραγωγή του τρέιλερ της ταινίας.


Σε ξεχωριστή εκδήλωση τα δεκαέξι άτομα, αρχάριοι και προχωρημένοι, του τμήματος σκηνοθεσίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, μαθαίνοντας την τέχνη της σκηνοθεσίας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Στέφανου Κακαβούλη, παρουσίασαν τις δώδεκα παραγωγές που δημιούργησαν, τέσσερα ντοκιμαντέρ και οκτώ ταινίες με σενάριο βασισμένο στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, του Κώστα Καβάφη, του Οδυσσέα Ελύτη και του Bertolt Brecht.


Τα έργα τους παρουσίασαν στο κοινό σε ειδική εκδήλωση, μαζί με ένα χοροθεατρικό θέαμα βασισμένη στη σονάτα «Σεληνόφως» του Γιάννη Ρίτσου σε μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου.


Οι σπουδαστές μαζί με τους καθηγητές τους και στις δύο εκδηλώσεις απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τις κολακευτικές κριτικές του κοινού και τα συγχαρητήρια όλων για τις αξιόλογες δημιουργίες τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο