Ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη, με τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων για θέματα του Συνδέσμου

Print Friendly, PDF & EmailΣτη φωτογραφία ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, (από αριστερά) με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων Κωνσταντίνα Κουντουριώτη, Ιάκωβο Αλαβάνο, Ορέστη Κολοκούρη, και Κώστα Καλογράνη, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη.


Συνάντηση ενημέρωσης για θέματα του Πεντελικού είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με την Περιφερειακή Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων στο πλαίσιο των κύκλων συναντήσεων που έχει ξεκινήσει με Συνδέσμους με αποστολή την προστασία των ορεινών όγκων της Αττικής.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Βασίλη Κόκκαλη, και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαου Πέππα, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πράσινων Κωνσταντίνα Κουντουριώτη, Ιάκωβο Αλαβάνο, Ορέστη Κολοκούρη, και Κώστα Καλογράνη, ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις του Συνδέσμου στο Πεντελικό όρος, και συγκεκριμένα τις δεντροφυτεύσεις, τα εθελοντικά ποτίσματα, τις ενέργειες πυροπροστασίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύνδεσμοι.

Αναφορά έγινε και στα σημεία όπου βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και χρήζουν προστασίας, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Αρχές αλλά και στις σημαντικά μειωμένες χρηματοδοτήσεις του Συνδέσμου κατά τα τελευταία χρόνια που αποδυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες για προώθηση περαιτέρω δράσεων.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων εξέφρασαν την πρόθεση να συμβάλουν στην περαιτέρω προώθηση των στόχων και του έργου του Συνδέσμου αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη των προσπαθειών του.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π με την ευκαιρία της συνάντησής τους, ανάφερε: «όσον αφορά στο θέμα του περιβάλλοντος είμαστε συνοδοιπόροι με κάθε φορέα που προασπίζεται το περιβάλλον και συμβάλλει στην ενδυνάμωση του σεβασμού προς αυτό. Πρώτο μέλημά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε ανοικτοί για να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις που ενστερνίζονται την ίδια με εμάς φιλοσοφία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο