Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα» από το Δήμο Αμαρουσίου και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 349 KB|Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 18:00, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, Μαρούσι).


Την εκδήλωση διοργανώνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, το Δημοτικό Πολυιατρείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου, με κεντρικό μήνυμα: «Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση.


Επίσης η Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών Δρ Παρασκευή Σακκά θα αναπτύξει το θέμα: «Υπάρχει πρόληψη στη νόσο Αλτσχάιμερ;».
Από την πλευρά της η Ψυχολόγος, υπεύθυνη του προγράμματος «Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς» κα Ελένη Μαργιώτη θα μιλήσει για τις Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια στην Ελλάδα».


Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Υπεύθυνος Πολυιατρείου, Κέντρου (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν τεστ μνήμης στους ενδιαφερόμενους από 60 ετών και άνω.

Μετάβαση στο περιεχόμενο