Ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Μαρούσι εξέφρασε αντιπροσωπεία Κινέζων στη συνάντησή της με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αριστερά με τον πρόεδρο της κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yi Hui, και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και δεξιά τον αντιπρόεδρο της κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yang Yongyuan.
|download file .jpg 105 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, σε αναμνηστική φωτογραφία με τους Κινέζους επισκέπτες.
|download file .jpg 128 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ προσφέρει στον πρόεδρο της κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yi Hui, μία έντυπη έκδοση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κινέζικη γλώσσα.
|download file .jpg 137 KB|


Συνάντηση με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας από την πόλη Χαντζού (Hangzhou) της Κίνας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη κινέζικης αντιπροσωπείας στο Δήμο Αμαρουσίου από τις αρχές Ιουλίου όταν για πρώτη φορά αντιπροσωπεία της ίδιας πόλης είχε επισκεφτεί τη Δημοτική Αρχή με αντικείμενο την εξέταση των περιθωρίων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις σε διάφορα επίπεδα ιδίως σε επιχειρηματικό.


Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της κινέζικης εταιρείας μεταξιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και άλλων Κινέζων παραγόντων της αγοράς, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της δημοτικής Αρχής της Χαντζού, και των υπουργείων οικονομικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ρύθμισης της αγοράς & λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, εξέτασαν τα περιθώρια συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και τους εμπορικούς φορείς της πόλης στο πλαίσιο επένδυσης που εξετάζουν για την εμπορία μεταξιού.


Αναλύοντας την πρόθεση συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου, ο πρόεδρος της κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yi Hui, έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρίας την ίδρυση εγκατάστασης παραγωγής μεταξιού με έδρα το Μαρούσι δεδομένης της αναπτυγμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή και της οργανωμένης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.


Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεσή τους για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. ‘Είσαστε καλοδεχούμενοι στην πόλη μας, Ο Δήμος μας διατηρεί δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά η αδελφοποίηση της πόλης μας με την επίσης, Ολυμπιακή πόλη Τσάογιάνγκ. Το Μαρούσι είναι ανοικτό στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών με τη Δημοκρατία της Κίνας μέσα από επαφές και συνεργασίες εποικοδομητικές με αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές‘.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε στον πρόεδρο Yi Hui ένα λεύκωμα για την ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου, ένα βιβλίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και μία έκδοση για την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, στην κινέζικη γλώσσα και τα δύο. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι της Χαντζού προσέφεραν στο Δήμαρχο και στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου συμβολικά μεταξωτά είδη.


Νωρίτερα, τους επισκέπτες είχε υποδεχτεί ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χρηστάκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφού παρακολούθησαν την προβολή βίντεο με τις υπηρεσίες, τους φορείς και γενικότερα τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Χρηστάκης, περιηγήθηκε μαζί με τους επισκέπτες στο πρωτόκολλο, στο ληξιαρχείο και στο τμήμα εσόδων και εξόδων του Δήμου, στους οποίους και παρείχε σύντομες πληροφορίες σχετικά με τις ακολουθούμενες διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας τους.


Την κινέζικη αντιπροσωπεία απάρτιζαν οι εξής: Yi Hui, πρόεδρος κινέζικης εταιρίας μεταξιού, Yang Yongyuan, αντιπρόεδρος κινέζικης εταιρίας μεταξιού, Tang Lin, αντιπρόεδρος κινέζικης εταιρίας μεταξιού, Qian Youqing, γενικός γραμματέας κινέζικης εταιρίας μεταξιού, Chen Song, αναπληρωτής γενικός γραμματέας κινέζικης εταιρίας μεταξιού, Li Chaosheng, αναπληρωτής σύμβουλος στο τμήμα του υπουργείου ρύθμισης της αγοράς & λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, Wei Bo, διευθυντής στο τμήμα του υπουργείου ρύθμισης της αγοράς & λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, Wang Jing, επίσημος αντιπρόσωπος από το υπουργείο Οικονομικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sha Weiping, πρόεδρος της JIANGSU SOHO HOLDING GROUP CO., LTD, Lu Xing, γ’ διευθυντής υποκαταστήματος της Zhejiang Cathaya International Co., Ltd., Guan Shiying, πρόεδρος της Liaoning Tussah Silk Institute Co.,Ltd., Qian Saibo, σύμβουλος του κυβερνητικού γραφείου της δημοτικής Αρχής της Χαντζού, Cai Jianzhong, αναπληρωτής σύμβουλος της δημοτικής επιτροπής των οικονομικών και της τεχνολογίας της πληροφορίας της Χαντζού.Μετάβαση στο περιεχόμενο