Ελέγχους οπτικής οξύτητας σε 238 παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Print Friendly, PDF & EmailΟ οφθαλμίατρος, εθελοντής γιατρός του Δημοτικού Πολυιατρείου Μιχάλης Μητσώνης, κατά τον έλεγχο μικρού αγοριού.Ο εθελοντής οφθαλμίατρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Μιχάλης Μητσώνης, με την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης Κ. Σεβαστή, και τη βρεφοκόπο Κ. Μπαντιλίδου, μαζί με τα παιδάκια μπροστά από την κινητή μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Η εθελόντρια οφθαλμίατρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Επιστήμη Παπαμιχαήλ, εξετάζοντας κάποιο από τα κοριτσάκια που συμμετείχαν στον έλεγχο.


Η εθελόντρια οφθαλμίατρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Επιστήμη Παπαμιχαήλ, με την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης Κ. Σεβαστή, και εθελόντριες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με παιδάκια που εξετάστηκαν και τις υπεύθυνες βρεφοκόμους Β. Δρόσου, και Ε. Δημητρακοπούλου. 


 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οπτικής οξύτητας που πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνολικά 238 παιδάκια από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στο πλαίσιο του παιδικού προγράμματος οφθαλμολογικής πρόληψης.


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε προνήπια ηλικίας 4 ετών και άνω με τη συγκατάθεση των γονέων τους, από τους συνολικά 13 παιδικούς σταθμούς της πόλης και σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Τους ελέγχους διενήργησαν οι εθελοντές οφθαλμίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου Μιχάλη Μητσώνη, και Επιστήμη Παπαμιχαήλ. Την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξαν η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή, μαζί με το βρεφονηπιακό προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου σημείωσε: «τα προγράμματα πρόληψης έχουν σκοπό την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και συμβάλλουν σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά σε θέματα προστασίας και περαιτέρω ελέγχου της οφθαλμολογικής υγείας των παιδιών τους, τάση που καταγράφηκε και κατά τους φετινούς ελέγχους του Δημοτικού μας Πολυιατρείου. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσήλωσή μας στα προγράμματα πρόληψης της Υγείας των πολιτών μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».


Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές γιατρούς του Δημοτικού Πολυιατρείου για τη σημαντική προσφορά τους καθώς και το προσωπικό των παιδικών σταθμών για τον υποστηρικτικό τους ρόλο.


Την εποπτεία του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νικόλαος Κάββαλος.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο