Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της βάδισης «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Print Friendly, PDF & Email

Προπαρασκευαστική συνάντηση για τη διοργάνωση της 2ης Εκστρατείας ενημέρωσης για τα οφέλη της βάδισης «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας – Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), Καρδιοχειρουργό Σωτήρη Πράπα.

Η εκστρατεία προγραμματίζεται για την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11 π.μ. στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ανάμεσα στις δράσεις που περιλαμβάνει είναι ενημερωτικές ενέργειες με χρήσιμες συμβουλές υγείας, περιπατητικό γύρο του Λόφου Φιλοπάππου (5χλμ.) και μικρότερες διαδρομές περιπάτου του 1 χλμ και των 2 χλμ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Τοπική αυτοδιοίκηση και επιστημονική κοινότητα για άλλη μια φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Ευαισθητοποιούμε το κοινό για τις ευεργετικές συνέπειες της καθημερινής άσκησης ως αντίδοτο στον καθιστικό και αγχωτικό σύγχρονο τρόπο ζωής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α και Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν κ. Πράπας, ανέφερε:  «Στόχος της εκστρατείας «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» είναι η ενημέρωση για τα οφέλη της βάδισης ως μέσο αποκατάστασης χειρουργηθέντων καρδιοπαθών, πρόληψης διαφόρων παθολογιών καθώς, επίσης, και η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού  τρόπου ζωής. Χαιρόμαστε που στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συνοδοιπόρους την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Η εκστρατεία υλοποιείται και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Σχετικά αρχείαΕκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της βάδισης «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο