Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σωστή διατροφή με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητποίησης για τη σωστή διατροφή. Στο πάνελ η Δ/ντρια του περιοδικού «Forma» Β. Μαρκετάκη, ο καθηγητής Βιοχημείας – Χημείας Τροφίμων «Χαροκόπειου Πανεπιστημίου» Ν. Ανδρικόπουλος,η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος – Επιστημονική Ομάδα «Λόγω Διατροφής» Β. Παπαεμμανούηλ, και ο κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος,MSc Πρόεδρος Ελ. Διατροφικής Εταιρείας, Επιστημονική Ομάδα «Λόγω Διατροφής» Δ.Γρηγοράκης.
|download file .jpg 95Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τόνισε τη σημασία που έχει η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη για τη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.
|download file .jpg 115Kb|


Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σωστή διατροφή με κεντρικό σύνθημα ««Αντιοξειδωτικά & Υγεία» που διοργανώνουν τα περιοδικά «Forma» και «Παιδί και Νέοι Γονείς», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής υποστηρίζει ο Δήμος Αμαρουσίου.


Στην συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Ο κ. Πατούλης τόνισε τη σημασία που έχει η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη για τη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα  των μικρών παιδιών, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή σ’ αυτή τη σημαντική δράση δεν έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, αλλά υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος στον τομέα της πρόληψης της υγείας και της ενημέρωσης των πολιτών.
Ως Δήμος πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος «έχουμε αναλάβει ανάμεσα  στα διάφορα προγράμματα πρόληψης για την υγεία και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διατροφή. Ήδη στα όρια της πόλης εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Παιδιατροφή» το οποίο τελεί υπό τη αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μεθοδολογία παρέμβασης στην τοπική κοινωνία που στοχεύει στην πρωτογενή πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσα από την εκπαίδευση του πληθυσμού για μια μακροχρόνια αλλαγή των συνηθειών και του τρόπου ζωής.»
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε άλλους 12 Δήμους, μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του οποίου είναι Πρόεδρος ο κ. Πατούλης, με στόχο να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερους στο μέλλον.


Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σωστή διατροφή θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο AVENUE στις 15 & 16 Οκτωβρίου, όπου θα γίνουν πολλές ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τους επισκέπτες και τα παιδιά.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο