Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download .jpg file 40KB| |/download .jpg 54KB|


Γ. Πατούλης: Υπηρετώντας τη φιλοσοφία «Ισχυρός Δήμος, κοντά στον πολίτη», ελπίζουμε ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα έχει θετικά αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις και βοήθεια σε πολλούς συμπολίτες μας.»


Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας ξεκίνησε
το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου, με αφετηρία μία σημαντική ημερίδα με θέμα « Οστεοαρθρίτιδα: Καταπολεμώ τη φθορά δεν ανέχομαι… άλλο πόνο.»


Καταξιωμένοι επιστήμονες έδωσαν μια ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα γύρω από τη νόσο και τα χαρακτηριστικά της, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες στους ήδη πάσχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας.   


Στους παρευρισκόμενους, που κατέκλυσαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, αποδεικνύοντας και την ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση,  διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο με χρηστικές πληροφορίες για τη νόσο, όπως πόσο συχνά εμφανίζεται, ποιες αρθρώσεις προσβάλει τι φταιει, πως εκδηλώνεται, ποιοι οι τρόποι διάγνωσης και θεραπείας.      


Στον  χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την θωράκιση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, με δεδομένη τη σπουδαιότητα  που έχει η πρόληψη μέσα από την ενημέρωση. Ο κ. Πατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων:               


«Η Δημοτική μας Αρχή, λαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες και αξιοποιεί τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτουμε ως Δήμος, για να σταθούμε στο πλευρό όλων των δημοτών μας, με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Η ενεργοποίηση μας όμως δεν εξαντλείται μόνο στις παρεχόμενες προς τους πολίτες κοινωνικές και πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες.


Επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την πρόληψη μέσα από την ενημέρωση των πολιτών.


Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη. Και ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η προάσπιση της υγείας μας, το να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις, συχνά αποδεικνύεται σωτήριο. 


Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μία ακόμη πρωτοβουλία ενημέρωσης, με θέμα την πάθηση της οστεοαρθρίτιδας. Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές παθήσεις των οστών, και δυστυχώς είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και αρκετά επώδυνη.


Υπηρετώντας τη φιλοσοφία «Ισχυρός Δήμος, κοντά στον πολίτη», ελπίζουμε ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα έχει θετικά αποτελέσματα , δίνοντας λύσεις και βοήθεια σε πολλούς συμπολίτες μας.»


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αντώνης Παρτσινέβελος σημείωσε ότι
«το Δημοτικό Πολυϊατρείο πιστό στο ρόλο του για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας σε καίρια ιατρικά θέματα, που απασχολούν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας. Στόχος είναι η ενημέρωση να διεισδύσει σε κάθε συνοικία του Αμαρουσίου και να εντατικοποιηθεί μέσα από τη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας που θα δώσουν το θάρρος και τη δύναμη στον πάσχοντα, αφενός να συμφιλιωθεί με τη νόσο, αφετέρου να αντλήσει κουράγιο για να την αντιμετωπίσει.»               


Σε ρόλο ομιλητή, εκτός από το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών κ. Παρτσινέβελο, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία τους ο κ. Δ. Κορρές Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Παν/κής Κλινικής Νοσοκομείου ΚΑΤ, και ο Δ. Καρράς Ρευματολόγος, τέως Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής ΝΙΜΙΤΣ, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας.


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο