Εκπροσώπηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στην τελετή αγιασμού στο 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου για τη νέα προσκοπική χρονιά

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την τελετή αγιασμού στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου.Στιγμιότυπο από την τελετή αγιασμού στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου.


 


Με τη δέσμευση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στα μέλη του προσκοπικού κινήματος και να στηρίζει το σημαντικό δημιουργικό και εθελοντικό έργο του πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι  αγιασμοί στο 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων για την έναρξη της περιόδου 2014 – 2015.


Ειδικότερα, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη και Δημήτρη Σμυρνή και του Δημοτικού Συμβούλου κου Ευθύμιου Τσίγκα, γονέων και φίλων του προσκοπισμού, ο Πάτερ Διονύσιος του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά τέλεσε το αγιασμό στο 1ο Σύστημα Προσκόπων, δίνοντας τις πατρικές ευχές του για μία εποικοδομητική  χρονιά.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Πέππας συνεχάρη τα μέλη του 1ου Συστήματος για την εθελοντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για μία επιτυχημένη, παραγωγική χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό τους υποστηρίζοντας το έργο τους.   
 
Ο κος Νικόλαος Κακογιάννης,Αρχηγός του Συστήματος, μετά από σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της περιόδου 2013 – 2014 αναφέρθηκε στους στόχους της νέας περιόδου, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κα Ντίνα Γιακουμακάτου ανέδειξε το έργο της Επιτροπής την περίοδο 2013 – 2014 και κάλεσε τους παρευρισκόμενους γονείς να συμπαρασταθούν ενεργά στα εκδηλώσεις που προετοιμάζει η Επιτροπή.  Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, εκπροσώπησε ο Τοπικός Έφορος κος Νίκος Μπόγδανος.  Το 1ο Σύστημα Προσκόπων έχει έδρα στην οδό Αγίου Θωμά 4, Μαρούσι.
           
Αντίστοιχα, τελέστηκε ο Αγιασμός στο 2ο Σύστημα Προσκόπων από τον Πάτερ Χρήστο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κου Σπύρου Σταθούλη και Δημήτρη Σμυρνή και των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δημήτρη Καρλαύτη και Ευθύμιου Τσίγκα. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εκπροσώπησαν μέλη ανωτέρων κλιμακίων της προσκοπικής κίνησης, ο Τοπικός Έφορος Αμαρουσίου κος Νίκος Μπόγδανος και ο Αναπληρωτής Τοπικός Έφορος Δημήτρης Χαζάπης.
 
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο  Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Σταθούλης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς το Σύστημα για το σημαντικό έργο του τις προηγούμενες χρονιές και ευχόμενος καλή προσκοπική χρονιά, διαβεβαίωσε τα μέλη του Συστήματος ότι η αγαστή συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.  
 
Τις δραστηριότητες της προηγούμενης περιόδου, καθώς και τους στόχους που έχουν θέση τα μέλη του Συστήματος παρουσίασε ο Αρχηγός κος Γιάννης Γεωργόπουλος, ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κα Φωτεινή Ιωαννίδου παρουσίασε το έργο της Επιτροπής απευθύνοντας πρόσκληση σε γονείς και φίλους να στηρίξουν ενεργά τις δράσεις της Επιτροπής. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων έχει έδρα στο Κτήμα Συγγρού. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο