Εκδήλωση μετεκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού για τους αποφοίτους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΠαρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη που διοργάνωσε η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου για τη σταδιοδρομία των φοιτητών.Η υπεύθυνη της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου Γλυκερία Μοστρού, ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης.


Παρουσία πλήθους γονέων, καθηγητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική διάλεξη με θέμα: «Δρόμοι μετά την αποφοίτηση» που διοργάνωσε η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Αλεξανδρίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά.


Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να παράσχει έγκυρη ενημέρωση αλλά και την κατάλληλη καθοδήγηση προς τους φοιτητές για τις καλύτερες δυνατές επιλογές σταδιοδρομίας που μπορεί να έχουν μέσα σε αυτό το αβέβαιο οικονομικό, εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον.


Στο πλαίσιο της διάλεξης παρουσιάστηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται για τους νέους μετά την αποφοίτηση, με κυριότερες εναλλακτικές είτε αυτή της μετεκπαίδευσης είτε αυτή της εργασιακής αποκατάστασης, όπως, επίσης, πρακτικές και συμβουλές για τα σωστά βήματα.


Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πειραιά Διονύσης Γιαννακόπουλος, ο Καθηγητής του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών και Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Πειραιά Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Πειραιά Μύρων Ζαβλανός, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πειραιά Αναστάσιος Ντάνος.


Στους ενδιαφερόμενους διανεμήθηκε ο οδηγός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ & ΤΕΙ του Καθηγητή κ. Αλεξανδρίδη, με προτάσεις για μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και χρήσιμες συμβουλές για επαγγελματική αποκατάσταση. Το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο και στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο