Εκδήλωση για την υπογεννητικότητα διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον π. Αναπληρωτή Νομάρχη Αθηνών Χ. Πασβαντίδη, τον Χειρουργό -Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Νικηφ. Κλήμη, την εκπρόσωπο της Στατιστικής Υπηρεσίας Στ. Κατσιλέρου, την δημοσιογράφο Εύη Ντελιδάκη και τον Φ. Ζαϊμη από τις εκδόσεις Κερπίνη, στην εκδήλωση για την υπογεννητικότητα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.
|download file .jpg 61 KB|


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης επισήμανε τις σοβαρές διαστάσεις που έχει η υπογεννητικότητα στη χώρα μας, καθώς και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία,  προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση.
|download file .jpg 86 KB|
 


 


Επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας νέας πολιτικής που θα ανακάμψει την υπογεννητικότητα στη χώρα μας τόνισαν επιστήμονες και πολιτικοί   


Τις δυσοίωνες προβλέψεις  για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρα μας, ως αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας των νέων ζευγαριών, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να αντιστραφεί η ανησυχητική αυτή εξέλιξη, ανέπτυξαν επιστήμονες και πολιτικοί, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010.


Όπως τονίσθηκε, οι στατιστικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο δείκτης γονιμότητας έχει πέσει κάτω από το όριο αντικατάστασης του πληθυσμού και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, πολιτικοί και επιστήμονες να βρουν και να χαράξουν μία ενεργό πολιτική που θα ανακάμψει την υπογεννητικότητα και θα αποκαταστήσει ίσως, την ομαλή πληθυσμιακή εξέλιξη.


Στις σοβαρές διαστάσεις της υπογεννητικότητας σε όλα τα επίπεδα  οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σημειώνοντας ότι «η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε κοινωνία γερόντων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά το μέλλον του τόπου μας.»
Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση επισήμανε ότι καταρχήν χρειάζεται η ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας στα νέα ζευγάρια, που να ξεπερνά τα στενά όρια της παροχής ενός μικρού επιδόματος, μέτρα που να διευκολύνουν την καθημερινότητα της κάθε οικογένειας που θέλει να αποκτήσει παιδιά.
«Διευκολύνω σήμερα μια οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά σημαίνει μεταξύ άλλων λειτουργία πολλών και υψηλής ποιότητας βρεφονηπιακών σταθμών, σημαίνει καλύτερο σχολείο, πρόσβαση σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής σε ανθρώπινες γειτονιές» τόνισε ο κ Πατούλης.
Παράλληλα πρόσθεσε «απαιτείται ανάπλαση της ελληνικής παιδείας, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη νοοτροπία στους Έλληνες και κυρίως, στους νέους και να ξαναγίνει το παιδί πηγή χαράς και ζωής για την ελληνική οικογένεια.»                              


Στη εκδήλωση για το θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας μίλησαν επίσης ο π. Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών Χάρης Πασβαντίδης, ο Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου του Αδωνι Γεωργιάδη, Εμμανούηλ Κοτάκης, ενώ η εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας, Σταυρούλα Κατσιλέρου, παρουσίασε τις πρόσφατες δημογραφικές εξελίξεις. Στην εκδήλωση ως ειδικός επιστήμονας μίλησε ο Χειρουργός – Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Νικηφόρος Κλήμης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις φυσικές μεθόδους τεκνοποίησης και στην επιλογή φύλου, όπως αναπτύσσει και στην επιστημονική μελέτη του, στο βιβλίο « Επιλέξτε Αγόρι ή Κορίτσι με φυσικό τρόπο».
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο