Εκδήλωση αφιερωμένη στην άσκηση ενδοιοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 102 Kb|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Πνοή» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Στο πάνελ η κύρια ομιλήτρια Ειρήνη Δορκοφίκη, η γραμματέας του συλλόγου Δήμητρα Κωνσταντινίδη, και ο πρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Κουτρουμπής.


Εκδήλωση αφιερωμένη στο φαινόμενο της άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος και την κοινωνική ευαισθητοποίηση, διοργάνωσε ο Σύλλογος «Πνοή» με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας στις 15 Μαΐου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκδήλωση, εύστοχα εντόπισε τις συνέπειες για την οικογένεια από την εκδήλωση  σωματικής και ψυχολογικής βία στους κόλπους της.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ειρήνη Δορκοφίκη, αναπληρώτρια πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Γυναικών και διευθύντρια του ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες «Φροντίδα», η οποία ανέλυσε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην οικογένεια από την άσκησης οποιαδήποτε μορφής βίας, σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής κ.α.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του επαίνεσε την κ. Δορκοφίκη, για το έργο της αλλά και το σύλλογο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, ανέδειξε το πρόβλημα που ολοένα, όπως προέβλεψε, θα γίνεται εντονότερο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει αποκτήσει η γυναίκα μετά την είσοδό της στην αγορά εργασίας και την προτεραιότητα που έχει δώσει στην κοινωνική της ανέλιξη. «Μέσα σε ένα περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας, θηλυκού ή αρσενικού γένους, θύμα είναι το παιδί που πρέπει να είναι ο τελικός αποδέκτης της φροντίδας μας» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Νταλούκας, Ελένη Λέκκα, εκπρόσωποι συλλόγων του Αμαρουσίου και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο