Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κίνδύνου» του Δήμου Αμαρουσίου και του ΕΛΙΚΑΡ. Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί και στην πρόληψη

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 141KB|


|donwload file .jpg 134KB|


 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου, στην πλατεία ΗΣΑΠ, που διοργάνωσε το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2009.

Οκτακόσιοι δέκα πέντε πολίτες, παρά την έντονη βροχόπτωση, προσήλθαν για να εξετασθούν, από τους ειδικούς επιστήμονες  του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και με βάσει συγκεκριμένες παραμέτρους, που ορίζονται από σχετικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, να μάθουν αν υπάρχει επιβάρυνση στην υγεία τους για καρδιοαγγειακές παθήσεις, ενώ έλαβαν και χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.  Επιπλέον εκατό πενήντα πολίτες πέρασαν  από την ειδικά διαμορφωμένο χώρο και έλαβαν ενημερωτικό έντυπο υλικό. 

Στη χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης Ιωάννης Πουλόπουλος.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων:
« Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο ζήτημα στην πρόληψης της υγείας των πολιτών μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πραγματοποιήσαμε στην πόλη μας σε συνεργασία  με το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας την ιατρική παρέμβαση «μέτρηση αρτηριακής πίεσης και εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου» καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν για να εξετασθούν, ώστε να γνωρίζουν αν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Κύριος στόχος  μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης , ώστε κύριο μέλημα να είναι η διατήρηση της υγείας και όχι μόνο η θεραπεία της ασθένειας.»

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο