Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα πιο πράσινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο Μαρούσι στην τριπλή παράλληλη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου παρόντος του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΜαθητές από τα εκπαιδευτήρια «Ελληνική Παιδεία» με τα δεντράκια και τις τσάπες ανά χείρας.


Οι οδηγοί έτοιμοι να δεντροφυτεύσουν.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, συνδράμοντας το έργο της δεντροφύτευσης.
Με μικρούς και μεγάλους εθελοντές πρασίνου πλημμύρισαν τα κτήματα Μιμικόπουλου και Καρέλα.Προσωπικό και παιδάκια από τον παιδότοπο στα Βριλήσσια συμμετέχουν στη δράση με σύνθημα «Δεντροφυτεύουμε».Η δημοτική αστυνόμος ενώ προφυλάσσει τη μικρή εθελόντρια από το ήλιο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη, το δημοτικό σύμβουλο Δ. Καρλαύτη, μαζί με τους συμμετέχοντες εθελοντές.Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των δράσεων.


Με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παιδιών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία φίλων του περιβάλλοντος ανάμεσά τους και του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η παράλληλη δράση καθαρισμού – καλλωπισμού – δεντροφύτευσης σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης του Αμαρουσίου με στόχο ένα πιο πράσινο, πιο καθαρό και πιο όμορφο Μαρούσι. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από κοινού με το Σύνδεσμό Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Με τις τσάπες και τα φυτά ανά χείρας μικροί και μεγάλοι, κατά ομάδες ή μεμονωμένα, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μέσα σε λίγες ώρες είχαν φυτέψει εκατοντάδες δεντράκια βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια το κτήμα Μιμικόπουλου και το κτήμα Καρέλα στο Μαρούσι να αποκτήσουν στο μέλλον πιο πράσινη όψη.


Νωρίτερα τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου είχαν καθαρίσει την παραρεμάτιο περιοχή του Αγίου Θωμά και φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά στις οδούς Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Πρωταγόρα δίνοντας ανοιξιάτικο χρώμα στην περιοχή.


Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εθελοντών, λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου τους μετέφεραν από και προς τα δύο σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις της δεντροφύτευσης. Στα σημεία το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου προσέφερε καπελάκια στους εθελοντές μαζί με οδηγίες για σωστή τοποθέτηση των φυτών.


Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, το Τμήμα Πρασίνου, το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Γραμμή Δημότη, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, η Δημοτική Αστυνομία όπως και η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου. Επί ποδός βρίσκονταν και το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Παρόντες στις δράσεις ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Δημήτρης Σμυρνής, και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων της πόλης, εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ομίλου Αμαρουσίου «Η ΠΝΟΗ», εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα – Κόττου «Ο ʼγιος Ελευθέριος», εκπρόσωποι διαφόρων εθελοντικών φορέων της περιοχής, το Τοπικό Τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από μέρους των σχολείων της πόλης με τους μαθητές από το 6ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία», το 5ο Γυμνάσιο, το 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, το νηπιαγωγείο – παιδότοπο από το Δήμο Βριλησσίων μαζί με τους γονείς τους να δίνουν δυναμικό «παρών».


Με την ευκαιρία της υλοποίησης των τριών παράλληλων περιβαλλοντικών δράσεων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με τις σημερινές μας δράσεις στο Μαρούσι δείχνουμε για ακόμη μια φορά στην πράξη το ειλικρινές μέλημά μας ως Διοίκηση του Δήμου για φροντίδα, υπεράσπιση και ενίσχυση κάθε πνεύμονα πρασίνου στην πόλη μας. Το πράσινο είναι η ζωή μας και κανένα δέντρο δεν περισσεύει. Με σταθερή στόχευση την προστασία κάθε πράσινης εστίας στο Μαρούσι, και χωρίς να μένουμε μόνο σε αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία μαζί με τους ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά συμπολίτες μας -και είναι ιδιαίτερα ευτυχές που έχουμε και πολλούς εκπροσώπους της νέας γενιάς κοντά μας- να δίνουμε νέα πράσινη πνοή και προοπτική στο προάστιό μας. Θα προασπιστούμε με κάθε τρόπο το ελάχιστο εναπομείναν πράσινο στις περιοχές του λεκανοπεδίου και θα βρεθούμε απέναντι, Διοίκηση και πολίτες, σε οποιοδήποτε σχέδιο της Πολιτείας οδηγήσει σε περιπέτειες τις υπάρχουσες ζώνες πρασίνου στην περιοχή μας με πρώτη και κυριότερη αυτή του Δάσους Συγγρού».

Μετάβαση στο περιεχόμενο