Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στη δράση ανακύκλωσης του ΣΚΑΪ και της Vodafone με τη συμμετοχή του Δήμου και παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


 

|download file .jpg 65 KB|


 
Εκατοντάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, από νωρίς το πρωί, σχημάτισαν ουρές στο Μαρούσι για να ανακυκλώσουν αξεσουάρ, παλιές και χαλασμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
|download file .jpg 134 KB|


 
Τα παιδιά έδωσαν το σύνθημα και όλοι το έριξαν στην ανακύκλωση.
|download file .jpg 100 KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επί το έργον.
|download file .jpg 161 KB|


 
Περισσότερους από πέντε κάδους με συσκευές και εξαρτήματα κινητής τηλεφωνίας προς απόσυρση, γέμισαν οι πολίτες που έδωσαν το «παρών» στη δράση.
|download file .jpg 229 KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους προσκόπους του Αμαρουσίου κάνουν πράξη το σύνθημα της δράσης.
|download file .jpg 104 KB|


 


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση ανακύκλωσης των παλαιών και χαλασμένων συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι, τέταρτο σταθμό της πρωτοβουλίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου. Στην εκδήλωση με σύνθημα: «Το παλιό του κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση», παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανακυκλώνοντας, και δίνοντας, ταυτόχρονα, και ο ίδιος, το παράδειγμα της οικολογικής συμπεριφοράς στους συμπολίτες του.

Μικροί και μεγάλοι, σχολεία, σύλλογοι του Αμαρουσίου, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, πολύ πριν ακόμα ξεκινήσει η δράση, συνέρρευσαν έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π με συσκευές, αξεσουάρ και εξαρτήματα κινητής τηλεφωνίας, απορίπτοντάς τα, ο ένας μετά τον άλλον, στον «κουμπαρά» ανακύκλωσης που είχαν τοποθετήσει στο σημείο o ΣΚΑΪ και η Vodafone.

Από τις 11 π.μ., οπότε ξεκίνησε η δράση, μέχρι τις 2 μ.μ. οπότε ολοκληρώθηκε, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότεροι από πέντε κάδοι με απορρίμματα κινητής τηλεφωνίας, συσκευές και διάφορα άλλα άχρηστα ή περιττά πλέον εξαρτήματα, όπως φορτιστές, ακουστικά, bluetooth, καλώδια κ.α.

Το παράδειγμα της ανακύκλωσης και της ορθής οικολογικής συμπεριφοράς έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στη δράση ανακυκλώνοντας συσκευές και αξεσουάρ.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που είδα τόσους συμπολίτες μας αλλά και παιδιά σήμερα εδώ, με κινητά και εξαρτήματα ανά χείρας, έτοιμοι να τα απορρίψουν στους κάδους. Η ανακύκλωση των συσκευών και των εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας είναι απαραίτητη. Και είναι η πρώτη φορά, που μέσα από τη δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone, και με τη συνδρομή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, γίνεται τόσο οργανωμένα. Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια αυτή. Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, αποδεικνύει την ευαισθησία της πλειονότητας των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και της προστασίας του».

Η δράση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δέκα τυχερών που αποχώρησαν με δώρα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ηλιακούς φορτιστές.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αλεπούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο