Εκατοντάδες παιδιά της πόλης συμμετείχαν στην 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: «Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». 

Στις δράσεις του καλοκαιριού, από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018, περισσότερα από 250 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα, τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ έμαθαν να προστατεύουν τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο διαδίκτυο.        

Συνολικά, τα παιδιά συμμετείχαν σε περισσότερα από 3000 δημιουργικά εργαστήρια, τα οποία, υπό το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, εκτυλίχθηκαν  σε 148 Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Στα εργαστήρια αυτά, οι βιβλιοθήκες μεταμορφώθηκαν σε εργοστάσια δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα έγιναν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλέστηκαν να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή, δεδομένα  που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών.

Με τη συμμετοχή τους στην φετινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας τα παιδιά πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, είχαν επίσης  την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.

 

Σχετικά αρχείαΕκατοντάδες παιδιά της πόλης συμμετείχαν στην 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (1)


Εκατοντάδες παιδιά της πόλης συμμετείχαν στην 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο