Εκατοντάδες Μαρουσιώτες γιόρτασαν παραδοσιακά τα Κούλουμα συμμετέχοντας στο γλέντι για όλους που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στη γιορτή.
Κατάμεστο από κόσμο ήταν το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», όπου το κέφι συμμετείχε στο σαρακοστιανό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Κοσμίδη.
Το δίδυμο Λέτα και Πολυχρόνης Κορρές, με πλούσια νησιώτικη, δημοτική και λαϊκή μουσική δημιούργησαν μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα σε εργαζομένους του Δήμου που στήριξαν με την εθελοντική συμμετοχή τους την πραγματοποίηση της γιορτής.


Οι νεαροί χορευτές της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» με αποκριάτικη αμφίεση.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, και τον Παραολυμπιονίκη Κ. Τριανταφύλλου.


Φίλοι του χαρταετού μαθαίνουν τα μυστικά της κατασκευής του στο εργαστήρι που είχε στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης.


Με τάξη πραγματοποιήθηκε η εξυπηρέτηση του κόσμου στον μπουφέ της γιορτής.


 


 


Πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών» στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Καθαρά Δευτέρα καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης». Χωρίς χαρταετούς αλλά με ποικιλία από σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και συνοδεία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης, με διάθεση γιορτινή συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι.


Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή για τα Κούλουμα και στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Ούτε η οικονομική κρίση ούτε ο βροχερός καιρός θέλαμε να σταθεί εμπόδιο ώστε να μην βρεθούμε σήμερα όλοι μαζί εδώ. Χάρη στην ευγενική προσφορά καταστημάτων, παραγωγών αλλά και των εθελοντών μας που προσέφεραν σημαντική χείρα βοηθείας, μπορέσαμε σήμερα τόσοι άνθρωποι να φιλοξενηθούμε στο «Σπύρος Λούης» και να καλωσορίσουμε τη Σαρακοστή με ένα γλέντι που προσέφερε ο Δήμος Αμαρουσίου για όλους τους Μαρουσιώτες».


Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» με αποκριάτικη αμφίεση και χορούς στο πνεύμα των ημερών, και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.


Το δίδυμο Λέτα και Πολυχρόνης Κορρές, με πλούσια νησιώτικη, δημοτική και λαϊκή μουσική επιμελήθηκε το πρόγραμμα της ημέρας, δημιουργώντας μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα και ξεσηκώνοντας με το τραγούδι τους το κοινό.


Τα παιδιά έμαθαν τα μυστικά για μία επιτυχημένη κατασκευή χαρταετού συμμετέχοντας στο δημιουργικό εργαστήρι που βρίσκονταν στο χώρο.


Η εκδήλωση ήταν μία ευγενική προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, αλυσίδων σουπερμάρκετ και παραγωγών που συμμετέχουν στις δράσεις εγχώριων αγροτικών προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου για την εθελοντική τους συμμετοχή αλλά και τους δεκάδες χορηγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και στήριξαν την πραγματοποίηση της γιορτής με την προσφορά τους σε νηστίσιμα εδέσματα και προϊόντα, και συγκεκριμένα: το Φούρνο ΒΕΝΕΤΗ, τα φούρνο ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, το σουπερμάρκετ ΜΑΚΡΟ, την εταιρία ΑΦΟΙ ΦΟΥΚΑ ΟΕ FANCO για τη χορηγία εμφιαλωμένου νερού, την εταιρία POLYBAG Πλαστικά Είδη, το βιβλιοπωλείο ΠΟΘΗΤΟΣ που διέθεσε δωρεπιταγή για προμήθεια σαρακοστιανών ειδών, αλλά και τους παραγωγούς εγχώριων αγροτικών προϊόντων για την προσφορά ελαιολάδου, κρασιού, λαχανικών, οσπρίων, ζυμαρικών και σαρακοστιανών προϊόντων: Κ. Αναστασόπουλος, Α. Αποστολόπουλος, Δ. Δρόσος, Γ. Κάμπαξης, Α. Ντάσση, Σ. Πατέλης, Β. Μπιτζής, Τ. Χατζηγαβριήλ, Γ. Μπάτρης, Κ. Σεραφείμ, Αφοί Τσίπρα, Ν. Γιαννιδάκης.  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο