Εκατοντάδες μαθητές έλαβαν μέρος στην πρώτη αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2012 στα ‘Ιταλικά Οχυρά’ παρόντος και του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιδημάρχο Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης & Διαφάνειας Δήμου Αμαρουσίου Νικόλα Αλεπού, και τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Γιώργο Κεραμιτζόγλου, ανάμεσα σε παιδάκια έτοιμα να φυτέψουν.
|download file .jpg 125KB||download file .jpg 86KB||download file .jpg 119KB|Με δεντράκια και τσάπες ανά χείρας μαθητές όλων των ηλικιών κατευθύνθηκαν στις πλαγιές του βουνού για να φυτέψουν.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, φυτεύει το δικό του δεντράκι. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλας Αλεπούς, ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Ιωάννης Πουλόπουλος.
|download file .jpg 128KB|Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βοηθά τους μαθητές να φυτέψουν σωστά το δεντράκι τους.
|download file .jpg 147KB|O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε μέλη της Ε.Ο.Μ.Α.Κ, της Πυρασφάλειας Ραφήνας, και τον εργαζόμενο του Σ.Π.Α.Π Νίκο Πατέλη.
|download file .jpg 95KB|O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Αθήνας, τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ασθενοφόρου Αμαρουσίου και τον Υπεύθυνο Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου Κώστα Νταλούκα.
|download file .jpg 85KB|


Περισσότεροι από 800 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης μαζί με τους καθηγητές τους, αλλά και εθελοντές, μεμονωμένοι και σε ομάδες, ανέβηκαν στην Πεντέλη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για συμμετοχή στην πρώτη αναδάσωση για το 2012 στη θέση ‘Ιταλικά Οχυρά’. Τη δράση, που για πρώτη φορά διεξήχθη ημέρα καθημερινή με στόχο την ευρεία συμμετοχή μαθητών, υλοποίησε ο Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το Δήμο Πεντέλης.


Με σύνθημα ‘μαθαίνουμε να αγαπούμε το δάσος’, μαθητές όλων των ηλικιών, ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είπαν ‘ναι’ στον εθελοντισμό και στο σεβασμό στο περιβάλλον συμμετέχοντας στη φύτευση περίπου 10.000 δενδρυλλίων στις πλαγιές της Πεντέλης πέριξ του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας.


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τόσων μαθητών στο βουνό συνδράμοντας την προσπάθεια του Σ.Π.Α.Π. ‘Με τη σημερινή αναδάσωση εγκαινιάζουμε τις δεντροφυτεύσεις κατά τις καθημερινές ημέρες ως μέρος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών. Σήμερα εκπαιδεύουμε στην πράξη τους μαθητές μυώντας τους στη διαδικασία να δίνουν ζωή σε ένα δέντρο. Με χαρά τους περιμένουμε σε λίγους μήνες να τους δούμε και στη διαδικασία να το συντηρήσουν στη ζωή και να το δουν να μεγαλώνει‘. Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση της προσπάθειας, τους συμμετέχοντες εθελοντές, τους δασκάλους και καθηγητές αλλά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία και υποστήριξη της δράσης.


Τους μαθητές και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου μετέφεραν στο σημείο λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, λεωφορεία χορηγών που δρομολογήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό, ενώ μέσα μεταφοράς από τους υπόλοιπους Δήμους μέλη συνέδραμαν στη μετακίνηση των μαθητών των σχολείων τους.


Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού τα παιδιά με τα σκαπτικά εργαλεία ανά χείρας και ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχαν παρασχεθεί από τους γεωπόνους του Δήμου Αμαρουσίου και το σχετικό έντυπο οδηγιών, τοποθέτησαν τα δεντράκια στους λάκκους που είχαν ανοιχθεί, και ολοκλήρωσαν το έργο τους συμπληρώνοντας με χώμα. Οι μαθητές αποχώρησαν από το βουνό με την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν τη φροντίδα των δέντρων που φύτεψαν για να τα δουν να μεγαλώνουν και να αλλάζουν την όψη της περιοχής.


Αναλυτικά, από μέρους της σχολικής κοινότητας, στην προσπάθεια συμμετείχαν το 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, το 2ο ΕΠΑ.Λ Αμαρουσίου, το 2ο ΕΠΑ.Σ Αμαρουσίου, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η Γερμανική Σχολή Αθηνών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, το Γυμνάσιο Ανθούσας.


Στην οργάνωση της προσπάθειας συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, ο συντονιστής της δράσης και Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εθελοντισμού Δήμου Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Νταλούκας, ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, η Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Ο.Μ.Α.Κ) Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, η Πυρασφάλεια Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, η Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων, η Πολιτική Προστασία Δήμου Ωρωπού, οι εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π, οι υπηρεσίες Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου.


Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία και συμμετοχή συλλόγων και φορέων και συγκεκριμένα της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής, του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, της εθελοντικής ομάδας ‘Έλιξ’, που πάγια στηρίζουν τις δράσεις δεντροφύτευσης του Πεντελικού.


Επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο μαζί με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είχε στήσει σκηνή πρώτων βοηθειών στο σημείο της αναδάσωσης, βρίσκονταν στη διάθεση των εθελοντών για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.


Από μέρους της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π παρόντες ήταν ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Σεβαστός Βορέας, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Νικόλαος Τζιλιγκάκης, και ο συνεργάτης του Κωνσταντίνος Μπούγιας, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας ‘Έλιξ’ Ελένη Γαζή, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Ιωάννης Πουλόπουλος κ.α.


Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του απευθύνει ο Σ.Π.Α.Π στους χορηγούς της εκδήλωσης: ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Travel και τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ για την παραχώρηση λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών από σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, την εταιρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε. για την προσφορά μπισκότων στους εθελοντές, την εταιρία LIPTON για την προσφορά ζεστού τσάι, την εταιρία ΒΙΚΟΣ για τις φιάλες νερού που προσέφερε στους συμμετέχοντες, την εταιρία PASSSALIS για την προσφορά σνακς, αλλά και την ομάδα Earth Is Calling Us που προσέφερε τις εισπράξεις από τις πωλήσεις του μουσικού cd “Katrin the Thrill – Earth Is Calling Us” για την αγορά δενδρυλλίων βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια για ανάπλαση του Πεντελικού όρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο