Εκατοντάδες ενορίτες προσέφεραν πολύτιμα φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι

Print Friendly, PDF & Email

Το δεύτερο σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι κατέκλυσαν σήμερα Σάββατο εκατοντάδες πολίτες, ενορίτες και περαστικοί που θέλησαν να προσφέρουν για τον πλησίον ένα ή περισσότερα φάρμακα από το απόθεμά τους.


ʼνθρωποι της γειτονιάς, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, θέλησαν να συμβάλουν στη φαρμακευτική βοήθεια άλλων συνανθρώπων τους στους ανασφάλιστους πολίτες κάποιας άλλης γειτονιάς: μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» που υλοποιείται σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συγκέντρωσε στον Προφήτη Ηλία του Παγκρατίου 37 μεγάλους σάκους με φάρμακα, τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών.


Ανάμεσα στα φάρμακα αυτά υπήρχαν και υψηλού κόστους φάρμακα για χρόνιες παθήσεις όπως ιντερφερόνες, παράγοντας, λευκωματίνη, ινσουλίνες, κυτταροστατικά και άλλα φάρμακα που πραγματικά μέσα από κάθε συλλογή κάθε εβδομάδας, σώζουν ζωές!


Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, εκπρόσωποι της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Αναστασοπούλου, και εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.


Συνεχίζουμε τον άοκνο αγώνα μας για μια υγεία που αφορά όλους τους Έλληνες με ισότιμο τρόπο και ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν κάθε Σάββατο, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας, τότε αξίζουμε όλοι μαζί‘ δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης.


Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, τώρα επεκτείνεται σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αυτή είναι η εντολή του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου: κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αυτό προσπαθούμε με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και όλες τις ενορίες. Όλοι μαζί το προσπαθούμε και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε‘  δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας.


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου θα ακολουθήσει η διαλογή και η κατηγοριοποίηση τους.


Επόμενος σταθμός ο Ιερός Ναός Αγ.Αικατερίνης στα Πετράλωνα το Σάββατο 17/11/2012


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374

Μετάβαση στο περιεχόμενο