Εκατοντάδες ανώνυμοι πολίτες προσέφεραν φέτος τα Θεοφάνεια τα φάρμακά τους για να σώσουν συνανθρώπους τους: Έσπασε κάθε ρεκόρ η συγκέντρωση στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούν τη δοξολογία για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Ο Γεν.Διευθυντής του ΣΚΑΙ Γ.Σπανολιός με τους εθελοντές Μ.Εμμανουιλίδου και Γ.Λιναρά στη συλλογή φαρμάκων.Η φαρμακοποιός Α.Παπαπροκοπίου και τα στελέχη του ΙΣΑ Χρ.Δασκαλόπουλος και Ε.Δασκαλοπούλου με εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Π. Νικόλαο και τον Ιερό Κλήρο του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου μεταβαίνουν στην Πλατεία Κασταλίας για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.


Στο πλαίσιο της  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καὶ Ὠρωποῡ, μαζί με τον ΣΚΑΙ, τα Θεοφάνεια, συγκέντρωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική. Ενορίτες κάθε ηλικίας προσήλθαν από πολύ νωρίς το πρωί για να καταθέσουν το φαρμακευτικό τους οβολό για εκείνους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.


Ρεκόρ έσπασε η συλλογή στο Μαρούσι με τη συγκέντρωση 26 μεγάλων σάκων στις προβλεπόμενες από ώρες, ενώ τελικά συγκεντρώθηκαν 40 σάκοι με φάρμακα και υγειονομικό υλικό που περιείχαν κάθε είδους φάρμακα, ακόμη και υψηλού κόστους αντινεοπλασματικά, χημειοθεραπευτικά και ορφανά φάρμακα, καθώς πολίτες συνέχισαν να προσκομίζουν σακούλες με φάρμακα ως αργά το μεσημέρι!!!


Το αποκορύφωμα της αλληλεγγύης ήταν κάποια πολύ ακριβά και εξειδικευμένα φάρμακα που παραγγέλθηκαν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων για βαρέως πάσχοντες, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας των εγκρίσεων, «άργησαν πολύ να φτάσουν στους αποδέκτες ασθενείς», στων οποίων τη μνήμη οι συγγενείς τα κατέθεσαν σήμερα για να προλάβουν να σωθούν κάποιοι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί τους.


Η συμμετοχή των εκατοντάδων πολιτών που σχημάτιζαν ουρές για να δώσουν μία ή δύο σακούλες με φάρμακα, έδειξε για ακόμη μία φορά, στα φετινά Θεοφάνια, τη συμπαράσταση του κόσμου στους πονεμένους και χτυπημένους συμπολίτες μας, όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από την αρρώστια.


«Αυτή τη συμβολική ημέρα αγάπης της Ορθοδοξίας, με συγκίνηση λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες μας που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό με μοναδικό ανθρωπισμό, προσφέροντας φάρμακα για να βρουν την υγειά τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες άρρωστοι. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσουν αυτό το δίκαιο αγώνα διάσωσης ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν να χαθούν. Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β’ και το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα και συνεχίζουμε σήμερα με συμμάχους εκατομμύρια ανώνυμους έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


«Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους. Στόχος μας είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο. Μέσω των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δημιουργούμε μια αλυσίδα ζωής για τους συνανθρώπους μας για τον πολίτη που θα προσφέρει φάρμακα και για τον πλησίον που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή» τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωνσταντίνος Δήμτσας.


«Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να καταφέρουμε κάτι καλύτερο για το συνάνθρωπό μας. Στον αγώνα αυτό συμμετέχουν χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία. Μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα συνεχίσουμε με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αυτήν την προσπάθεια αγάπης και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο.» ήταν το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του ΣΚΑΙ Γιάννη Σπανολιού.


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό παρελήφθησαν από φαρμακοποιούς, γιατρούς και άλλους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, και μεταφέρθηκαν με ειδικό όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο, όπου και θα ακολουθήσει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.


Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στο Μαρούσι προορίζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου και τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στο Κολωνάκι προορίζονται για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Από την έναρξη της λειτουργίας του, εδώ και 2 χρόνια, το Ιατρείο αριθμεί περισσότερες από 30.000 ιατρικές επισκέψεις ανασφάλιστων, οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό λαμβάνει τη θεραπευτική του αγωγή ΔΩΡΕΑΝ από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Καθημερινά 300 – 400 ανασφάλιστοι ασθενείς προσέρχονται στο Κοινωνικό μας Φαρμακείο για να πάρουν το φάρμακο που έχουν ανάγκη.


Το κεντρικό Ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και εδρεύει στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο.


Επίσης, λειτουργούν Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Αμαρουσίου, στο Δήμο Ηλιούπολης, στο Δήμο Ίλιου, στο Δήμο Ηρακλείου, στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς επίσης και στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και στη ΓΣΕΒΕΕ
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πλήθος εθελοντών μαζί με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ Μ.Βούσουλα και Δ.Στεφόπουλο

Μετάβαση στο περιεχόμενο