Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας: Η τοπική αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει δυναμικά να θωρακίσει την Υγεία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος Δ.Σ του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, ο Δήμαρχος Πύλης Τρικάλων Κωνσταντίνος Κουφογάζος, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Ιωάννης Τούντας, και ο Διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.
|download file .jpg 79KB|Ο Πρόεδρος Δ.Σ του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση των δράσεων του δικτύου στη Γενική Συνέλευση.
|download file .jpg 84KB|Ο Πρόεδρος Δ.Σ του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αριστερά με τον Δήμαρχο Διδυμότειχου Παρασκευά Πατσουρίδη, και τον Αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλο, και δεξιά με τον Εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά και καθηγητή Δερματολογίας Νικόλαο Σταυριανέα, το Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδη, τον Αντιδήμαρχο Παύλου Μελά Γεώργιο Λίλτση, και το Δημοτικό Σύμβουλο Αλεξανδρούπολης Παναγιώτη Ζητάκη.
|download file .jpg 89KB|Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, με τα υπόλοιπα μέλη του νεοσύστατου συμβουλίου κατά την πρώτη του συνεδρίαση.
|download file .jpg 94KB|


Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης


Τις δυνάμεις τους για την προαγωγή και την πρόληψη της Υγείας ως υψίστης σημασίας προϋπόθεση για την θωράκιση και την προστασία της Υγείας του πληθυσμού, ενώνουν περισσότεροι από 160 δήμοι από όλες τις περιφέρειες της χώρας μέσα από το νέο δίκτυο Υγείας που ξεπήδησε μέσα από τη συνένωση τριών δικτύων, του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας. Στην 1η Γενική Συνέλευση του νέου φορέα, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Υπεύθυνος στην επιστημονική επιτροπή ορίζεται ο Αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ.Ιωάννης Τούντας.

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό βήμα για την πρόληψη της Υγείας μέσα από τα όργανα και τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, εστίασε στην αποστολή και στο έργο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α, δηλαδή στην πρόληψη των νοσημάτων, στην προαγωγή της Υγείας και γενικότερα στην προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας Υγείας.


Έκανε μία σύντομη αναδρομή στις σημαντικές δράσεις που έχει αναλάβει το Δ.Δ.Υ έως σήμερα στους τομείς της υγειονομικής ενημέρωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προληπτικής ιατρικής από την ίδρυσή του το 2005. Αναφερόμενος στους σταθμούς της εξάχρονης διαδρομής του Δ.Δ.Υ ο κ. Πατούλης, στάθηκε στη πιστοποίηση του δικτύου τον Ιούνιο 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα εθνικής εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα πρότυπα του Π.Ο.Υ.


Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ για τις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.


Πρόεδρος του Δ.Σ αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και Αντιπρόεδροι οι κ.κ. Ι. Λαδόπουλος και Γ. Μακρυνός, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, αντίστοιχα.


Ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μιλώντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο δίκτυο για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας, κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν τη νέα διαδημοτική συνεργασία ‘για να συνεχίσουμε όλοι μαζί δυναμικά την οικοδόμηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ώστε να διατηρήσουμε υγιείς τους δημότες των πόλεών μας. Μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια το μήνυμά προς την κοινωνία είναι ξεκάθαρο: στρέφουμε το βλέμμα προς τον πολίτη γιατί τον θέλουμε υγιή και η Υγεία θωρακίζεται μέσα από την πρόληψη‘.


Αναλυτικά, στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος από το Δήμο Αγρινίου κ. Σιδερίδης, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Ηλίας Καρυπίδης, ο Αντιδ/χος Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Ζητάκης, η Δημ. Σύμβουλος Αλίμου κα Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Αντ/χος Αργιθέας Γιώργος Σακελλάρης, ο Αντ/χος Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Αντ/χος Βύρωνα Χρίστος Γώγος, ο Αντ/χος Γαλατσίου Αθανάσιος Μπούρας, ο Δημ. Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Μουλακάκης, ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Αντ/χος Δράμας κ. Γρηγορίου, ο εκπρόσωπος από το Δήμο Δυτ. Μάνης Γιώργος Μουνδρέας, ο Αντ/χος Δωρίδος Χρήστος Τσιλίκης, η Δημ. Σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης Ζωή Ράικου, η Αντ/χος Ηρακλείου κ. Καμπούρη, ο Δημ. Σύμβουλος Ιεράπετρας Χρήστος Γαλάνης, ο Δημ. Σύμβουλος Καλαμπάκας Ευάγγελος Παπαγιαννούλας, ο Αντ/χος Καλλιθέας Ηλίας Καββαδίας, η Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, ο Αντ/χος Κορίνθου κ. Χασικίδης, ο Αντ/χος Κορυδαλλού Γιώργος Μακρυνός, ο Αντ/χος Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο εκπρόσωπος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρης Ντοβόλης, ο Αντ/χος Λάρισας Χρήστος Κέλλας, η συντονίστρια Λαυρεωτικής Αγγελική Ξέστερνου, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Λέσβου Χρήστος Κορδώνης, ο Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας κ. Αραβανής, ο Αντ/χος Μεταμόρφωσης κ. Ηλιόπουλος, ο Αντ/χος Μυκόνου Θρασύβουλος  Κοντομήτρος, η Δημ. Σύμβουλος Ν. Ιωνίας  Ευαγγελία Αμανατίδου – Χατζηπαυλή, ο Αντ/χος Π. Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο εκπρόσωπος Δήμου Παπάγου – Χολαργού κ. Σταθογιάννης,  ο Αντ/χος Παύλου Μελά Γιώργος Λίλτσης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά Νικόλαος Σταυριανέας, ο εκπρόσωπος Πόρου κ. Συξέρης, ο εκπρόσωπος Δήμου Πρέβεζας κ. Ρέντζος, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Πύλης Τρικάλων Δημήτρης Κουφογάζος, ο εκπρόσωπος Δήμου Ρόδου Ανδρέας Κούκουλας, ο εκπρόσωπος Δήμου Σπάρτης Παρασκευάς Καλομοίρης, ο Δημ. Σύμβουλος Σπατών – Αρτέμιδος Σωτήριος Γιαννάκος, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο Αντ/χος Τρικκαίων κ. Γκουγκουστάμος, η Αντ/χος Φιλοθέης – Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, ο Αντ/χος Χαλανδρίου Ιωάννης Λαδόπουλος, η εκπρόσωπος Δήμου Χερσονήσου Ελίζα Ιατράκη, ο εκπρόσωπος Δήμου Κάσου Μηνάς Μαλανδρής, ο εκπρόσωπος Δήμου Φούρνων Κορσεών Μανώλης Αχλαδής.


Το Δ.Σ του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ απαρτίζουν οι:


ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δήμαρχος Αμαρουσίου – Πρόεδρος ΔΣ
ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου – Αντιπρόεδρος
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δημ. Σύμβουλος Κορυδαλλού – Αντιπρόεδρος
ΓΩΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Αντιδήμαρχος Βύρωνα – Γενικός Γραμματέας
ΖΗΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δημ. Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΗΛΙΑΣ, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας – Ειδικός Γραμματέας
ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Αντιδήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού – Ταμίας
ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Δημ. Σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη – Αναπληρωτής Ταμίας
ΣΤΑΥΡΙΑΝΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εκπρόσωπος Δήμου Πειραιά – Μέλος – Εκπρόσωπος ΔΣ στην Επιστημονική Επιτροπή
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας – Μέλος
ΛΙΛΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά – Μέλος
ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Δημ. Σύμβουλος Ν. Ιωνίας – Αναπλ. Μέλος
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΠΙΤΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς – Αναπλ. Μέλος
ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου – Αναπλ. Μέλος


Την Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:


ΚΟΥΒΑΡΑ ΖΩΗ, Δημ. Σύμβουλος Βριλησσίων
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αντιδήμαρχος Γαλατσίου
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, Δημ. Σύμβουλος Βέροιας 

Μετάβαση στο περιεχόμενο