Εθελοντικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά » για τους μετανάστες από το ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
 |download _.jpg file 151  KB|


Ένας ακόμη κύκλος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής κουλτούρας σε μετανάστες ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, το οποίο υλοποιεί από το 1999 το εθελοντικό πρόγραμμα « Μαθαίνω Ελληνικά ».


Στην εκδήλωση αποφοίτησης στο κεντρικό ΚΑΠΗ  Αμαρουσίου ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Καμπούκος και η δασκάλα της τάξης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Ελευθερία Αναγνώστου, αφού συνεχάρησαν τους σπουδαστές για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια τους να μάθουν την ελληνική γλώσσα, παρά τις καθημερινές δυσκολίες, τους απένειμαν τις βεβαιώσεις της 4ετούς παρακολούθησης στο πρόγραμμα, καθώς  και αναμνηστικά δώρα.


Οι σπουδαστές από την πλευρά τους, σε μία φορτισμένη συγκινησιακά  ατμόσφαιρα ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την στήριξη την οποία προσφέρει, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το πρόγραμμα « Μαθαίνω Ελληνικά » όσο και την δασκάλα τους για την εθελοντική της προσφορά, την αγάπη και κατανόηση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια τους να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό της δεύτερης πατρίδας τους.


Κοινή διαπίστωση είναι ότι το εθελοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά » δεν αναπτύσσει απλά τη δεξιότητα της γραφής, της ανάγνωσης και της κατανόησης της ελληνικής γλώσσας, αλλά προωθεί την κοινωνική ενσωμάτωση, βελτιώνει την ικανότητα επικοινωνίας των μεταναστών  στην καθημερινότητά τους και προλαμβάνει τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Σημειώνεται ότι το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν μόνο στο Δήμο Αμαρουσίου και οι συμμετέχοντες στα τέσσερα τμήματα του προγράμματος ξεπερνούν τα πενήντα άτομα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο