Εθελοντές όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π, παρόντος και του Προέδρου του Συνδέσμου Γ. Πατούλη, συμμετείχαν στο 2ο πότισμα στις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους εργαζομένους του Συνδέσμου στο σημείο του ποτίσματοςΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας που σταθερά δίνουν το «παρών» στα ποτίσματα του Συνδέσμου.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ακούγοντας τις εμπειρίες των μικρών παιδιών από τη συμμετοχή τους στο πότισμα στο βουνό.Εθελοντές, παιδιά και ενήλικες, φορείς και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π όλοι μαζί σφραγίζουν με την παρουσία τους την αναγέννηση του Πεντελικού όρους.


Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και μελών της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2012. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, υδροφόρες του Σ.Π.Α.Π αλλά και από τους Δήμους Αμαρουσίου, Παλλήνης, Μαραθώνα, Πεντέλης, Διονύσου, Χαλανδρίου, Ραφήνας – Πικερμίου, και την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκονταν στα τρία σημεία του ποτίσματος.


Παρά τη ζέστη πολλοί πολίτες μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π έδωσαν για δεύτερη φορά ραντεβού στο χώρο δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για να ποτίσουν τα 63.000 δεντράκια που φυτεύτηκαν πέριξ του Νοσοκομείου, στα Ιταλικά Οχυρά – όπισθεν του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Κοιμητήριο Παλαιάς Πεντέλης.


Στη δράση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χαλανδρίου Μύρωνας Ανδριγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Σεβαστός Βορέας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Αριστείδης Βίτσιος, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θυροφυλακή, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρης Ρηγάκης, όπως και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


Η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου διευκόλυνε το έργο του ποτίσματος, ενώ το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονταν σε επιφυλακή για παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Ο Σ.Π.Α.Π ευχαριστεί θερμά την εταιρία ΒΙΚΟΣ για την ευγενική προσφορά 1.500 φιαλών νερού για τις ανάγκες των ποτισμάτων και των επόμενων δεντροφυτεύσεων του Σ.Π.Α.Π τον προσεχή χειμώνα, και προτρέπει και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.


Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2012 θα ολοκληρωθούν με το τρίτο πότισμα την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε όλους να συμμετάσχουν και στο τελευταίο πότισμα της χρονιάς για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία όλοι μαζί την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο