Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το ακροατήριο στην εκδήλωση των εγκαινίων.Ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος, με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.ΔΑ Ν. Κάββαλο, κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων.

Παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλο, και τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.ΔΑ Ν. Κάββαλο, στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ο χώρος όπου στεγάζεται το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο.


Γ. Πατούλης: «Κανένας συμπολίτης μας στο Μαρούσι χωρίς φαρμακευτική αγωγή, υπηρεσίες Υγείας, φαγητό και στέγη»


Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου, μίας νέας πρότυπης κοινωνικής δομής του Δήμου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και πλήθους πολιτών. Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμος ενισχύει περαιτέρω το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, ανασφάλιστους ή χρόνια πάσχοντες, εξασφαλίζοντάς τους με την ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΕΑΝ το ΦΑΡΜΑΚΟ που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.


Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, καλωσόρισε τον κόσμο στις εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο χώρο όπου επίσημα ξεκινά τη λειτουργία του το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο.


«Με τη νέα αυτή κοινωνική δομή ενισχύουμε το οπλοστάσιο κοινωνικής προσφοράς του Δήμου μας στην καθημερινή μάχη που δίνουμε για να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Μέσα από αυτό φιλοδοξούμε να προσφέρουμε θεραπεία και ανακούφιση στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας που έχουν χρόνιες παθήσεις και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής αλλά δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν. Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται αποκλεισμένοι από τις παροχές του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σε αυτή τη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, μέσα από τις κοινωνικές δομές που διαθέτουμε δίνουμε τον αγώνα ώστε η οικονομική κρίση να μη μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών μας ιατρών αλλά και των συμπολιτών μας που θα μας προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται άλλο, δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας στο Μαρούσι χωρίς φάρμακο, φαγητό και στέγη. Μετά και το Κοινωνικό Φαρμακείο, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων στο Δήμο μας. Είναι χρέος μας εκεί που το κοινωνικό Κράτος είναι απόν να συμβάλλουμε εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, να βάλουμε φρένο στην κοινωνική αποσύνθεση, στην απογοήτευση και στο αδιέξοδο τόσο χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας».


Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης ευχαριστίες απηύθυνε σε όλους όσοι από τις υπηρεσίες του Δήμου συνέβαλαν στη διαμόρφωση και στη δημιουργία του χώρου όπου θα στεγάζεται στο εξής το Κοινωνικό Φαρμακείο, και ιδιαιτέρως στο γιατρό παθολόγο του Αμαρουσίου Παναγιώτη Χελά, πρωτεργάτη του στησίματος του Κοινωνικού Φαρμακείου, στους εθελοντές φαρμακοποιούς Κατερίνα Λαδοπούλου, Αλέξιο Παπαλεξίου, Μαρία Χρυσού, καθώς και σε όλους τους εθελοντές που ακούραστα στηρίζουν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.


Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμπούκος, Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Αντώνης Παρτσινέβελος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στον 3ο όροφο του Κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9) και πιλοτικά θα λειτουργεί κατά τις ημέρες Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.


Σε αυτόν τον φιλόξενο και λειτουργικό χώρο που με πολλή αγάπη προς τον συνάνθρωπο διαμόρφωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, κάθε συμπολίτης μας που δεν μπορεί να εξασφαλίσει το φάρμακό του μπορεί να προσέρχεται και με την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού του Δημοτικού Πολυιατρείου, να λαμβάνει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.


Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές του καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ελένη Γιαννακοπούλου, στο τηλ. 2132038345 και με τη Στέλλα Κορκίδη, στο τηλ. 2132031910 ή να προσέλθουν στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο 2ο όροφο (Παλαιολόγου 9) για να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να εγγραφούν.


Ευρύ δίκτυο δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη δομών πρόνοιας στο πλαίσιο μίας ευρύτερης πολιτικής ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


Ωστόσο, διαπιστώνοντας την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, δημιούργησε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. • Δίκτυο 12 Δημοτικών Παιδικών μας Σταθμών που στηρίζουν την προσπάθεια της εργαζόμενης μητέρας,
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης,
 • Απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Αμαρουσίου,
 • Δίκτυο 5 ΚΑΠΗ μας που προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε αυτούς που μας μεγάλωσαν κι αξίζουν το σεβασμό και την αναγνώρισή μας,
 • Δημοτικό Πολυιατρείο, το οποίο χάρη στους εθελοντές ιατρούς 25 διαφορετικών ειδικοτήτων προσφέρει υπηρεσίες Υγείας σε 6.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας ετησίως,
 • Δημοτικό Ασθενοφόρο,
 • Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,
 • Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Οικιακών Συσκευών,
 • Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης, η οποία  χάρη στις προσφορές των συνανθρώπων μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σχολικά είδη, παιχνίδια, μικροέπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, κλινοσκεπάσματα, λευκά και βρεφικά είδη, είδη ένδυσης και υπόδησης, όλα σε άριστη κατάσταση ή ακόμα και αχρησιμοποίητα, τα οποία διαθέτουμε σε δεκάδες συμπολίτες μας,
 • Εθελοντικές Αιμοδοσίες και Δημοτική Τράπεζα Αίματος,
 • Προγράμματα Πρόληψης Υγείας – και Δωρεάν εμβολιασμοί και Εξετάσεις σε ετήσια βάση,
 • Γεύματα Αγάπης σε Απόρους, μέσα από τα οποία προσφέρουμε ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε αυτούς που δεν το έχουν,
 • Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης,
 • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία,
 • Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτζχάιμερ,
 • Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ που λειτουργεί στο Δήμο,
 • Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών και εκμάθησης ξένων γλωσσών οικονομικά αδύναμων οικογενειών,
 • Δωρεάν συμμετοχή στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα για τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας,
 • Δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου, που έχει σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
 • Έκδοση Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη για τη διαχείριση με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό του μεγάλου αριθμού προβλημάτων Υγείας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο