Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Αμαρουσίου. Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα μας η στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας»

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον Πολιτικό Επιστήμονα και αρμόδιο υπάλληλο του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ κ. Μιχ. Παπακωνσταντόπουλο, την κα Ξαν. Μιχαήλ καθηγήτρια Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΑΤΕΙ Αθήνας, τον κ. Σπ. Σπύρου Φυσίατρο, Διευθυντή ΚΑΑ΄ Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, τον κ. Ι. Πουλόπουλο, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης με την Αντιδήμαρχο κα Ρ. Χαλιώτη και την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Αμαρουσίου κα Ε. Γιαννακοπούλου.
|download file .jpg 228KB|


|donwload file .jpg 160KB|


 


Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Αμαρουσίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, τηλ. 2132038082). Το γραφείο θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αναπήρων με κινητική αναπηρία και είναι μία πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.
Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του Γραφείου Ενημέρωσης, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου και την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία και λειτουργία δομών και υπηρεσιών που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας, αλλά και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των λεγομένων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.»
Η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ έχει ως στόχο την οργάνωση όλων των ΑμεΑ που κατοικούν στην πόλη μας, την μελέτη, προβολή και επίλυση θεμάτων των ατόμων αυτών. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται απευθύνονται όχι μόνο στα ΑμεΑ αλλά και στις οικογένειές τους και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους.

Επίσης θα παρέχονται πληροφορίες για θέματα νομοθεσίας, απασχόλησης, αγοράς εργασίας και ασφαλιστικών καλύψεων, εκπόνησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, και συμμετοχή στην ανάπτυξη δράσεων με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης για πολίτες με Αναπηρία μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ενεργά τη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής κα την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην Ψηφιακή Ελλάδα του μέλλοντος.

Στην παρουσίαση του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ μίλησαν επίσης η κ. Ξανθή Μιχαήλ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, με θέμα «Η σημασία της 3ης Δεκεμβρίου, Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες» και ο κ. Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού με θέμα «Οι υπηρεσίες των Κέντρων Αποκατάστασης Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας-Το παράδειγμα του Ολυμπιακού Χωριού».
Για τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των εμποδιζομένων ατόμων στα Δημοτικά καταστήματα και στους δρόμους της πόλης μας μίλησαν η κ. Ναυσικά Χατζηδάκη, Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου Αμαρουσίου και ο κ. Μιχάλης Παπακωνσταντόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ.

Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Πουλόπουλος και κ. Κ. Ιωάννου.


Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο