Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός Αναβρύτων-Νέας Λέσβου

Print Friendly, PDF & Email
  


download _.jpg file 196 KBdownload _.jpg file 241 KB


Ένας ακόμη παιδικός σταθμός, ο 4ος στον ενάμιση χρόνο διοίκησης της νέας Δημοτικής αρχής, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο νέος Σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή των Αναβρύτων, σε οίκημα στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Τσακάλωφ 21, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης τόνισε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως σύγχρονος Δήμος που διαθέτει ανθρώπινο πρόσωπο και υλοποιεί με συνέπεια μια κοινωνική πολιτική που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτούς που μας έχουν ανάγκη , εγκαινιάζει έναν ακόμη σύγχρονο παιδικό σταθμό. Έτσι τη νέα χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου θα λειτουργήσει 12 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στους σταθμούς αυτούς θα φιλοξενηθούν περίπου 1000 παιδιά από οικογένειες της πόλης μας. Οι σταθμοί μας θα είναι επαρκώς στελεχωμένοι με το κατάλληλο επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Για μένα προσωπικά αλλά και για τους συνεργάτες μου, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα να μην υπάρχουν στο Μαρούσι γειτονιές δύο ταχυτήτων. Η αξιοπρεπής διαβίωση, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών του Αμαρουσίου, η αύξηση της αξίας της γης, βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Θέλουμε με την πολιτική μας να μην αισθάνεται κανένας Μαρουσιώτης και καμία Μαρουσιώτισσα ότι η γειτονιά τους είναι παραμελημένη».

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ακόμη πως «ότι η ολοκλήρωση του σταθμού που σήμερα εγκαινιάζουμε, είναι μόλις ένα από τα έργα που υλοποιεί η Δημοτική μας Αρχή στην περιοχή των Αναβρύτων.
Αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου και ιδιαίτερα για γειτονιά τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης,  με πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα».
Στην περιοχή των Αναβρύτων η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ή προγραμματίζει μια σειρά από σημαντικά έργα και παρεμβάσεις: • Την ασφαλτόστρωση μιας σειράς δρόμων στις περιοχές των Αναβρύτων, Νέας Λέσβου και Κτήματος Βορρέ.

 • Την ανακατασκευή πλατειών.

 • Την ανάθεση για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή , όπου σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο όπου οι μελετητές βρίσκονται σε συζήτηση με κατοίκους και φορείς.

 • Τον προγραμματισμό για την τοποθέτηση πεζογέφυρας που θα συνδέει την περιοχή με το εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.

 • Είναι σε εξέλιξη η μελέτη για τη διαμόρφωση της οδού Ευκαλύπτων.

 • Έγινε ψηφιοποίηση του Σχεδίου Πόλης γύρω από την Ελληνική Παιδεία, οπότε θα διαμορφωθούν οι δρόμοι.

 • Προχωρούμε στην οριοθέτηση του ρέματος ώστε να ενταχθεί η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης.

 • Προχωρήσαμε στην επαν-απαλλοτρίωση του Κτήματος Καρέλλα όπου θα δημιουργήσουμε έναν πρότυπο χώρο αναψυχής και πρασίνου.

 • Δώσαμε στέγη σε συλλόγους της περιοχής , με τους οποίους επιδιώκουμε διαρκή συνεργασία.

 • Όχι μόνον διαψεύσαμε όσους υποστήριζαν ότι θα κλείσουμε το ΚΑΠΗ Αναβρύτων, αλλά αντίθετα το αναβαθμίσαμε προσθέτοντας στις υπηρεσίες που προσφέρει στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας τη δυνατότητα να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους καθώς και υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή.

 • Προχωράμε στο επόμενο διάστημα στην ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής, με νέα φωτιστικά σώματα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ώστε και οι κάτοικοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς αλλά και η αισθητική της περιοχής να αναβαθμιστεί. Και σύντομα θα επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλους δρόμους.

 • Για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων των Αναβρύτων αλλά και όλης της πόλης ενισχύουμε τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνόμων μας. Ήδη έχουν προκηρυχθεί 72 θέσεις οι οποίες θα στελεχωθούν μέσα στο 2009 και θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά στον τομέα αυτό».

Στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού παραβρέθηκε και ο βουλευτής της Ν. Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες της Νέας Δημοτικής Αρχής «που σε τόσο λίγο χρόνο διοίκησης έχει κάνει τόσα πολλά για το Μαρούσι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


Επισυνάπτεται η ομιλία του Δημάρχου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο