Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Χαρακτικής & Γλυπτικής «από την Τήνο στην Αθήνα» των Χρήστου Σανταμούρη & Φίλιππου Καγιώργη

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 100KB|


 


Έγιναν χθες από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής και Γλυπτικής των Χρήστου Σανταμούρη & Φίλιππου Καγιώργη «από την Τήνο στο Μαρούσι», που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη και τον Δήμο να φιλοξενεί μια έκθεση δύο τόσο σημαντικών καλλιτεχνών. «Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες από την Τήνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν εδώ στο Μαρούσι τα έργα τους, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και καλλιτεχνικής έμπνευσης. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να τονίσω ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού θα διοργανώσει και άλλες παρόμοιες εκθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Για τη σημασία των έργων του γλύπτη Φίλιππου Καγιώργη και του χαράκτη Χρήστου Σανταμούρη μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Γ. Μαρκόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, η Αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη και πλήθος κόσμου.

Στην έκθεση, παρουσιάζονται 20 έργα του Φίλιππου Καγιώργη από πέτρα, μάρμαρο και σίδερο και 40 έργα του Χρήστου Σανταμούρη, τα περισσότερα χαλκογραφίες αλλά και κολάζ.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 27 Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 11:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο