Εγκαινιάστηκε η έκθεση παιδικής ζωγραφικής του Ελληνοαραβικού Συλλόγου «Η Στοργή Για το Παιδί», με τη συνεργασία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητιμού Ν. Πέππας, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλης,με την Πρόεδρο του Ελληνο-Αραβικού Συλλόγου «Στοργή Για το Παιδί» Φαντίλα Μονζέρ, τον Πρύτανη του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος & Πρέσβη της Τυνησίας στην Ελλάδα  Ταρίκ Αλ Σάαντι και τον Πρόεδρο της Ελληνο-Λιβανέζικης Πολιτιστικής Ένωσης Ηλίας Ουαλίντ.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Ν. Πέππας με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Αιγύπτου Δρ. Χουσεϊν Μαχμούντ, τον εκπρόσωπο των Αιγυπτίων Καλλιτεχνών στην Ελλάδα Δημήτριος Πράσινος και την Πρόεδρο του Ελληνο-Αραβικού Συλλόγου «Στοργή Για το Παιδί» Φαντίλα Μονζέρ.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Ν. Πέππας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι και τη δημοσιογράφο Χ. Ρασσιά.
Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής του Ελληνοαραβικού συλλόγου σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.  


 


Παρουσία Πρέσβεων και εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα, αλλά και Προέδρων Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Ενώσεων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής του Ελληνοαραβικού Συλλόγου «Η Στοργή για το Παιδί», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
     
Την εκδήλωση τίμησαν, απευθύνοντας χαιρετισμό  προς τους παριστάμενους η Πρόεδρος του Ελληνο- Αραβικού Συλλόγου «Στοργή Για το Παιδί» Φαντίλα Μονζέρ, ο Πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος & Πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα  Ταρίκ Αλ Σάαντι, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα  Μαρουάν Τουμπάσι, ο Πρόεδρος της Ελληνο-Λιβανέζικης Πολιτιστικής Ένωσης Ηλίας Ουαλίντ  και η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Art Workshop και διευθύντρια εικαστικών για την UNESKO Πειραιώς και Νήσων Δώρα Σκούτερη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόξενος της Πρεσβείας του Ιράκ στην Ελλάδα Νουζάτ Κάκκι, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγύπτου Δρ. Χουσεϊν Μαχμούντ και ο εκπρόσωπος των Αιγυπτίων Καλλιτεχνών στην Ελλάδα Δημήτριος Πράσινος.    
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο οποίος μεταφέροντας το θερμό καλωσόρισμά του στους υψηλούς προσκεκλημένους, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά με την οποία η  πόλη του Αμαρουσίου φιλοξενεί αυτή την παιδική έκθεση ζωγραφικής. Ο Δήμος Αμαρουσίου –σημείωσε- δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτιστική καλλιέργεια της νέας γενιάς, γι’αυτό και στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου μας λειτουργούν τμήματα όλων των εικαστικών τεχνών, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους νέους μας να εκθέσουν τα έργα τους με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ευελπιστούμε –πρόσθεσε-  ότι τα εγκαίνια της σημερινής έκθεσης είναι η αρχή για μία στενότερη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και με άλλους φορείς του συλλόγου.

Στην παιδική έκθεση ζωγραφικής συμμετείχαν με έργα τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της ζωγράφου Γεωργίας Καραμπέλλου, η οποία υπήρξε σπουδάστρια στο Τμήμα Ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στην Παλαιστίνη. 
   
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.         
 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο