Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας στη Βόρειο Ελλάδα από τον Πρόεδρο του ΔΔΥ & Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


Ο υπεύθυνος του γραφείου του Διαδημοτικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος και Δήμαρχος Πανοράματος & κ.Ιγ.Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ.Ν.Ντόμπρος.
|download file .jpg 72Kb|


Aπό αριστερά, ο αντιδήμαρχος Τριανδρίας κ.Γ.Τσιόγκας, ο βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης της ΝΔ κ.Κ.Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ.Μ.Γεράνης, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, ο βουλευτής Θεσ/νίκης της ΝΔ κ.Σ.Αναστασιάδης, ο υπεύθυνος του γραφείου του Διαδημοτικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος και Δήμαρχος Πανοράματος & κ.Ιγ.Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Κορώνειας κ.Χ.Παπαδόπουλους, ο Δήμαρχος Πολίχνης κ.Κ.Θεοδωρίδης και η Δημ.Σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ.Κ.Υφαντίδου.
|download file .jpg 45Kb |


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ απέκτησε γραφεία και στη Βόρειο Ελλάδα. Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 από τον Πρόεδρο του Δικτύου Υγείας & Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, παρουσία βουλευτών, Δημάρχων πόλεων της Βορείου Ελλάδος και πλήθους κόσμου.


Τα νέα γραφεία βρίσκονται στο Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος Πανοράματος κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.


Ο κ.Πατούλης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα της λειτουργίας των Δομών Υγείας -ιατρικές υπηρεσίες, κοινωνικές, ψυχολογικές-στο πλαίσιο των ΟΤΑ καθώς και την έλλειψη θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης της υγείας διαμέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αυτά τα προβλήματα ανέδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός Διαδημοτικού Δικτύου με τη συμμετοχή όλων των Δήμων. Σήμερα έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε την έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα, στον Δήμο Πανοράματος», τόνισε ο κ.Πατούλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε και στους στόχους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, που είναι:
• η συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στον τομέα της πρόληψης της υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους
• η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των Δομών Υγείας στους ΟΤΑ όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στον τομέα της πρόληψης
• η ανάπτυξη προγραμμάτων Πρόληψης της Υγείας στους Δήμους – μέλη αλλά και η διαδημοτική συνεργασία για τη διεκδίκηση πόρων, κρατικών και Ευρωπαϊκών
• η πραγματοποίηση ετήσιων συνεδρίων και τοπικών εκδηλώσεων για την ανάπτυξη θεμάτων πρόληψης της υγείας που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Στο περιθώριο των εγκαινίων ο Δήμαρχος Πανοράματος κ.Καϊτεζίδης τίμησε τον κ.Πατούλη για την δράση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.


Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης της ΝΔ κ.Κ.Γκιουλέκας, ο βουλευτής Β’ Θεσ/νίκης της ΝΔ κ.Σ.Αναστασιάδης, ο βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης κ.Απ.Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Κορώνειας κ.Χ.Παπαδόπουλους, ο Δήμαρχος Πολίχνης κ.Κ.Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ.Μ.Γεράνης, ο αντιδήμαρχος Τριανδρίας κ.Γ.Τσιόγκας και η Δημ.Σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ.Κ.Υφαντίδου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο