Εγκαινιάστηκαν δύο νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Κοκκινιά και Εργατικές Πολυκατοικίες

Print Friendly, PDF & Email
|download _.jpg file 157  KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, κ πρώην υφυπουργός Εσωτεριών κ. Απ. Ανδρεουλάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώης εγκαινιάζουν το ΚΕΠ στην περιοχή της Κοκκινιάς|download _.jpg file 115  KB|
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Δημήτρης Τζίτζιφας, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης και ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος


Ο Δήμος Αμαρουσίου και η νέα δημοτική αρχή κάνει πραγματικότητα τον στόχο της να βρίσκεται συνέχεια στην υπηρεσία του πολίτη, με τα εγκαίνια δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που έγιναν χθες στο Μαρούσι. Τα εγκαίνια των νέων ΚΕΠ, που βρίσκονται το ένα στην  οδό Μεσογείων 82, στην περιοχή της Κοκκινιάς, και το άλλο στην πλατεία των Εργατικών πολυκατοικιών, τέλεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Ζώη, του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου, του βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Απ. Τζιτζικώστα και των Δημάρχων Πεύκης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου και Μεταμόρφωσης Δ. Τζίτζιφα.


Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης τόνισε πως «η λειτουργία των δύο νέων ΚΕΠ υπηρετεί το στόχο της Δημοτικής μας Αρχής, που είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου, που θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι πλέον τα ΚΕΠ έχουν μετατραπεί σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών, κι αυτό το γεγονός φέρνει τη Δημόσια Διοίκηση πιο κοντά στον πολίτη. Ο Δήμος Αμαρουσίου επενδύει πολλά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του. Πιστεύουμε πραγματικά ότι αποκεντρώνοντας τις υπηρεσίες μας στις γειτονιές υπηρετούμε με συνέπεια το στόχο αυτό. Φιλοδοξούμε τα νέα αυτά ΚΕΠ να μετατραπούν σε μικρά «Δημαρχεία της γειτονιάς»,  στα οποία οι πολίτες της πόλης μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στο Δημαρχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης».
Σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς που υπήρχε στο ΚΕΠ, ο κ. Πατούλης επεσήμανε: «Μέχρι πρότινος ο Δήμος Αμαρουσίου κατείχε το προνόμιο να είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που δεν είχε μόνιμο προσωπικό στα ΚΕΠ του, γιατί δεν είχε προκηρύξει μόνιμες θέσεις. Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή φροντίσαμε να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση έτσι ώστε τα ΚΕΠ της πόλης μας, τόσο αυτό που βρίσκεται στο Δημαρχείο όσο και τα δύο νέα που εγκαινιάζουμε σήμερα να αποκτήσουν μόνιμο προσωπικό, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος».


Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τόσο τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκο για το ενδιαφέρον του και την άμεση ανταπόκρισή του στο θέμα της δημιουργίας ΚΕΠ στο Μαρούσι, όσο και τον νυν υφυπουργό κ. Χρ. Ζώη για την πλήρη συμπαράστασή του, ενώ ανήγγειλε τη δημιουργία, από την αρχή του νέου έτους, ειδικής πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής, τη Γραμμή Δημότη «15 – 321», στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για κάθε ζήτημα που τους απασχολεί κι αφορά τους τομείς ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου.


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη για την πρόσκληση και εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το βραβείο καλύτερης δημόσιας υπηρεσίας. «Είναι άξια επαίνου η απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να δεχθεί από μόνος του να αξιολογηθεί, γιατί έτσι δηλώνει την αποφασιστικότητά του να γίνει καλύτερος μέσα από αυτή τη διαδικασία. Μόνο 20 υπηρεσίες, μόλις το 1% του ευρύτερου δημόσιου τομέα δέχθηκαν να αξιολογηθούν, κι ανάμεσά τους είναι ο Δήμος σας, και γι’ αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια».

Μετάβαση στο περιεχόμενο