Εγκαινιάσθηκε ο νέος πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός ολοήμερης φροντίδας και η μονάδα στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από το Δήμο Αμαρουσίου και το Χαμόγελο του Παιδιού

Print Friendly, PDF & Email


 

Γ. Πατούλης : Αναγνωρίζοντας την ανάγκη κάθε εργαζόμενης οικογένειας και ιδιαίτερα κάθε εργαζόμενης μητέρας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη


|download _.jpg file 138 KB|

Το νέο πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό ολοήμερης φροντίδας και τη Μονάδα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στην περιοχή Στούντιο ʼλφα, εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της οργάνωσης « Το Χαμόγελο του Παιδιού » Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. 


Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα φιλοξενήσει περίπου 90 παιδιά.
Στο ίδιο χώρο, ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου η  Μονάδα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού ».


Πρόκειται για τον 15ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που λειτουργεί στο Δήμο Αμαρουσίου και το δεύτερο που εγκαινιάζει  στον ένα ουσιαστικό χρόνο της θητείας της η δημοτική αρχή, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν δύο ακόμη νέοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, στις περιοχές Σωρού και Αναβρύτων.


|download _.jpg file 107 KB|

Στην ομιλία του  ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας την ανάγκη κάθε εργαζόμενης οικογένειας και ιδιαίτερα κάθε εργαζόμενης μητέρας αυτής της πόλης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που κάνουν τη  ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη. Δημιουργούμε νέους σταθμούς, αναβαθμίζουμε υφιστάμενους, κρατάμε χαμηλά τα τροφεία, αλλά πάνω από όλα επενδύουμε σε δομές και υποδομές που αφορούν το μέλλον της πόλης μας, τα παιδιά μας.» 


Ειδικότερα για τη νέα κοινωνική δομή που αποκτά το Μαρούσι ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:
« Η πόλη μας αποκτά μια πραγματικά ολοκληρωμένη κοινωνική υποδομή, σε δύο κτίρια στα οποία φιλοξενείται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, ένας εξωτερικός παιδότοπος, ένας εσωτερικός παιδότοπος, καθώς και μία μονάδα στήριξης παιδιού και οικογένειας.
Ο νέος Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα λειτουργεί σε ολοήμερη βάση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει ανάγκη κάθε εργαζόμενη οικογένεια της πόλης κάθε εργαζόμενη οικογένεια της γειτονιάς.»


|download _.jpg file 91 KB|

Αναφορικά με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη μη κυβερνητική οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «ως Δήμος επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Χαμόγελο του Παιδιού γιατί πιστεύουμε ότι το έργο που επιτελούν είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να το στηρίξουμε. Η προσφορά τους στον αγώνα να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε δεκάδες μικρά  παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη από φροντίδα και στήριξη είναι ανεκτίμητη.»


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού  κ. Κων/νος Γιαννόπουλος εξήρε το κοινωνικό έργο και την προσφορά του Δημάρχου Αμαρουσίου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά  που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού είναι όλα δικά μας παιδιά, ανεξαρτήτως κοινωνικού και οικονομικού  επιπέδου και εμείς παρέχουμε στήριξη και φροντίδα σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη «χωρίς ταμπέλες.»


Στους 14 Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς φιλοξενήθηκαν τη χρονιά που πέρασε  πάνω από 820 παιδιά και βρέφη.

 Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου |download _.PDF file 70 KB|

Μετάβαση στο περιεχόμενο