Εγκαινιάζεται το Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Αμαρουσίου. Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Print Friendly, PDF & Email

Ξεκινά άμεσα η λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Αμαρουσίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα). Το γραφείο θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αναπήρων με κινητική αναπηρία και είναι μία πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη. 
   
Τα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 13:00, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ΤΕΔΚΝΑ, Χειρουργός Ορθοπαιδικός
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τα άτομα με αναπηρία»


Ξανθή Μιχαήλ, MD, PhD, SFBPRM
Καθηγήτρια Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΑΤΕΙ Αθήνας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
«Η σημασία της 3ης Δεκεμβρίου, Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες»


Σπύρος Σπύρου, Φυσίατρος, FEMPRM
Διευθυντής ΚΑΑ Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού
«Οι υπηρεσίες των κέντρων Αποκατάστασης Αποθεραπείας Ημερησίας Νοσηλείας. Το παράδειγμα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού»


Ναυσικά Χατζηδάκη, Πολιτικός Μηχανικός
«Οι ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των εμποδιζομένων ατόμων γενικά».


Το γραφείο Ενημέρωσης θα στελεχωθεί από εργαζόμενους με αναπηρία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετούνται από ανθρώπους, που βρίσκονται εγγύτερα στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στόχος του γραφείου είναι η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία για όλα τα θέματα που τους απασχολούν όπως προσβασιμότητα, απασχόληση, ισότιμη αντιμετώπιση, καθώς και η οργάνωση δράσεων για την επίλυσή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο