Εγκαίνια της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης Αμαρουσίου « Σπύρος Λούης »

Print Friendly, PDF & Email

Την Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη « Σπύρος Λούης » θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γιώργος Πατούλης την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 19:00.
Η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη θα στεγασθεί στο ανακαινισμένο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου, στην πλατεία Ηρώων ( Βασιλίσσης Σοφίας 85 ).


Στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη εκτίθενται μεταξύ άλλων 23 έργα που φιλοτέχνησαν  έντεκα Έλληνες μεγάλοι ζωγράφοι, διεθνούς αναγνώρισης, μετά από πρόταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.        


Στα 23 έργα των καλλιτεχνών, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ολυμπιάδα, αποτυπώνονται προωθημένες ιδέες και σύγχρονες ανησυχίες της ανθρωπότητας, καθώς και οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.


Τα έργα τα οποία αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμαρουσίου φιλοτέχνησαν οι:


Γράββαλος Παναγιώτης, Κανιάρης Βλάσης, Καράς Χρίστος, Κεσσανλής Νίκος, Μιγάδης Γιάννης, Μπότσογλου Χρόνης, Μυταράς Δημήτρης, Pavlos Διονυσόπουλος, Τσόκλης Κώστας, Φασιανός Αλέκος, Ψυχοπαίδης Γιάννης.


Επίσης, στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη θα εκτεθούν συλλογή ψηφιδωτών με θεματολογία τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξαχθεί μέχρι σήμερα.


Την τελετή των εγκαινίων θα τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο