Εγκαίνια της Βορέειου Βιβλιοθήκης και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αμαρουσίου από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β΄ και το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email 
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008, ώρα 18:30
(Στεφ. Δραγούμη & Μιλτιάδου 30 – Μαρούσι)

download _.jpg file 98 KB
Γ. Πατούλης: Φιλοδοξούμε η Βορέειος Βιβλιοθήκη που εφεξής θα συστεγάζεται με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αμαρουσίου στο ειδικά διαμορφωμένο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου μας επί της οδού Μιλτιάδου, ν΄ αποτελέσει στέκι γνώσης, ελεύθερης έκφρασης και ποιοτικής αναψυχής των νέων της πόλης μας αλλά και όλων των κατοίκων του Αμαρουσίου.

Πνευματικό στολίδι και φάρος γνώσης για τους κατοίκους του Αμαρουσίου αλλά και για όλους τους λάτρεις του βιβλίου θ΄ αποτελέσει  η  Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου που ανοίγει τις πύλες της στο  ειδικά διαμορφωμένο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Στεφ. Δραγούμη και Μιλτιάδου 30. Στον ίδιο χώρο μεταστεγάζεται και το Γραφείο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα ν΄ αποτελέσει στέκι γνώσης, ελεύθερης έκφρασης αλλά και ποιοτικής αναψυχής της νέας γενιάς.

Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης θα γίνουν την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 18:30, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη, που με τη νέα της μορφή αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου, διαθέτει σήμερα 18.000 τόμους βιβλία τα οποία εκτίθενται στις νέες της εγκαταστάσεις με τις προβλεπόμενες βιβλιοθηκονομικές προδιαγραφές, αναδεικνύοντας τόσο το τμήμα του πρώτου δωρητή Ακαδημαϊκού Βορέα, όσο και το τμήμα ενηλίκων, μαθητών και φοιτητών καθώς επίσης και το τμήμα ανάδειξης του τοπικού Τύπου και της ιστορίας του.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει  ιδανικούς χώρους ανάγνωσης και μελέτης τόσο στους εσωτερικούς της χώρους όσο και –  κατά τους θερινούς μήνες –  στον καταπληκτικό περιβάλλοντα  χώρο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει δανειστικό τμήμα το οποίο θα παρακολουθείται από τη νέα ηλεκτρονική υποδομή της βιβλιοθήκης καθώς και τμήμα εξυπηρέτησης αναγνωστών.


Σημειώνεται ότι η Βορέειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1988 και από τότε και μέχρι τον Ιούνιο του 2007 λειτουργούσε ως τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.  Η Δημοτική Αρχή, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, θέλοντας να αναδείξει τη βιβλιοθήκη σε πνευματικό πνεύμονα της πόλης που προάγει τη γνώση και αναδεικνύει τον πολιτισμό προχώρησε τόσο στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της όσο και στη μεταστέγασή της στο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου επί της οδού Μιλτιάδου, φιλοδοξώντας ν΄ αποτελέσει κέντρο γνώσης και ελεύθερης έκφρασης για βιβλιόφιλους και ανθρώπους του πνεύματος με εμβέλεια τόσο στην πόλη του Αμαρουσίου όσο και προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο