Εγκαίνια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΤο νέο κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης, την προσεχή Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:00.

Το νέο σύγχρονο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου , βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Καϊρη, στο Νέο Μαρούσι, κι ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών του Μουσείου, αφού αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα σημαντικά εκθέματα που φιλοξενούνται σε αυτό.

Το γεγονός ότι θα στεγαστεί το μουσείο σε ιδιόκτητο κτίριο θα επιφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο, αφού θα εξοικονομούνται σε ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που μέχρι πρότινος δίνονταν για την πληρωμή ενοικίων.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα, αφού διαθέτει στη συλλογή του εκθέματα που καλύπτουν το 95% της ελληνικής πανίδας. Κατά την περσινή περίοδο το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες καθώς και χιλιάδες μαθητές από σχολεία της Αττικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο