Δωρεάν συνεδρίες λογοθεραπείας για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου επεκτείνοντας τη συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email


 
Μέλη του Κ.Α.Π.Η σε ομαδικό πρόγραμμα (φωτογραφία αρχείου).
|download file .jpg 116KB|


Πρόγραμμα λογοθεραπείας πραγματοποιείται εδώ και λίγες ημέρες στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Αμαρουσίου αποκλειστικά για τα μέλη του. Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών σε εφαρμογή του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με τον Τομέα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών, τεταρτοετείς φοιτητές, υπό την εποπτεία ειδικευμένου λογοθεραπευτή καθηγητή του Κολλεγίου, πραγματοποιούν συνεδρίες λογοθεραπείας σε άτομα που χρήζουν βοηθείας.


Συγκεκριμένα, φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, κάθε Τρίτη πραγματοποιούν ωριαίες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα εγγεγραμμένα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Οι συναντήσεις είναι ατομικές και πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.


Στη διάρκεια της συνεδρίας διενεργείται ένα διαγνωστικό τεστ μέσω του οποίου επιχειρείται η ανίχνευση τυχόν προβλημάτων μνήμης και κατόπιν προτείνονται συγκεκριμένες θεραπευτικές ασκήσεις. Οι συνεδρίες για διαγνωστικά τεστ μνήμης προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Κ.Α.Π.Η Δήμου Αμαρουσίου. Για ραντεβού τα ενδιαφερόμενα μέλη μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 12 μ.μ. στο τηλ. 210 6144248 (κ. Κομνηνού).


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας συνεργασίας με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες ο Δήμος μας με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών με τις τακτικές επισκέψεις φοιτητών στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, προσφέροντας ατελώς τις υπηρεσίες τους στα παιδάκια που χρειάζονται κάποια υποστήριξη. Η ευαισθησία μας για την Τρίτη ηλικία είναι δεδομένη, για αυτό και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προσφοράς στους ανθρώπους αυτούς διευκολύνοντας αλλά και βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο