Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Εκπαιδευτική συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ξεκινά η Aratos Technologies. Στην επίσημη πρώτη της δωρεάν εγκατάστασης της πρωτοποριακής διαδικτυακής εφαρμογής στα εργαστήρια του Λυκείου Αναβρύτων παρέστη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μαθητές, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: «Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας σε θέματα πολιτικής προστασίας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας που μας παρέχει δωρεάν η εταιρία Aratos Technologies, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων να λειτουργήσουν έναν πρότυπο σταθμό πολιτικής προστασίας στο σχολείο τους. Η επιλογή του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του Κτήματος Συγγρού, ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Αμαρουσίου αλλά και της Αττικής».

Η Aratos εγκατέστησε δωρεάν την εφαρμογή ADC (Aratos Disaster Control), στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν δημιουργικά οι μαθητές. Πρόκειται για μια εφαρμογή πρόληψης, εξέλιξης, καταστολής και αποτίμησης καταστροφών που προκαλούνται είτε από ακραία φυσικά φαινόμενα είτε από την εκούσια / ακούσια επέμβαση του ανθρώπου, με τη συνδυαστική χρήση δορυφόρων, που δίνουν ανά 15 λεπτά πληροφορίες ακόμα και στο κινητό για την εξέλιξη των φαινομένων έτσι ώστε τα σωστικά μέσα να έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν καλύτερα την άμυνά τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Διευθυντής του Λυκείου Λεωνίδας Μάντζος, και  εκπρόσωποι της εταιρίας Aratos Technologies.

 

Σχετικά αρχείαΔωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου_1


Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου_2


Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου_3


Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο