Δυσλειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στο Μαρούσι, στη Λεωφ. Κηφισίας

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου με επιστολή που απηύθυνε προς την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν άμεσα τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που εδώ και περίπου μια εβδομάδα δεν λειτουργούν επί της Λεωφ. Κηφισίας και στις διασταυρώσεις της με τις οδούς Πεντέλης και Αριστοτέλους.


Στην επιστολή επισημαίνεται ότι είναι ανεπίτρεπτο να ταλαιπωρούνται εδώ και μέρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τον πιο σημαντικό οδικό άξονα του Λεκανοπεδίου, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.


Ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει, επίσης, ότι η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών εγκυμονεί επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την ασφαλή μετακίνηση εκατοντάδων μαθητών σε καθημερινή βάση, αφού επί της Λεωφ. Κηφισίας βρίσκεται κι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει απευθυνθεί εγγράφως στην Τροχαία Αττικής επισημαίνοντας το πρόβλημα και ζητώντας τη συνδρομή της με την παραχώρηση τροχονόμων για τη διευκόλυνση της διέλευσης των μαθητών αλλά και των χιλιάδων αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά από τα σημεία όπου δεν λειτουργούν οι σηματοδότες.


Κάτι που ήδη γίνεται κατά τις ώρες αιχμής αλλά το πρόβλημα οξύνεται όταν αποχωρεί το προσωπικό της Τροχαίας Κηφισιάς, με αποτέλεσμα τις ώρες αυτές να μην επιτρέπονται οι αριστερές στρέφουσες κινήσεις.


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, συνέπεια των αποφάσεων Ραγκούση και του νόμου Καλλικράτη, απαιτεί άμεσα λύση διότι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η οδική ασφάλεια και διογκώνεται τόσο το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε έναν ήδη επιβαρυμένο οδικό άξονα όσο και η αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών από την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο