Δυναμική παρέμβαση του Γιώργου Πατούλη στο ετήσιο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ

Print Friendly, PDF & Email

«Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ρόλο και τις ευθύνες για να γίνουμε πιο χρήσιμοι και πιο αποτελεσματικοί στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών»
 


|download _.jpg file 218 ΚB |

Τη δυνατότητα που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει τον βασικό μοχλό άσκησης στον τομέα πρόληψης της υγείας, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την εισήγησή του, στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΤΕΔΚΝΑ που έγινε σήμερα στο ΣΕΦ.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την απορία του γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν προωθεί προς ψήφιση το Νομοσχέδιο για την πρόληψη της Υγείας, στο περιεχόμενο του οποίου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει έγκαιρα καταθέσει τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της.
«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους που καθυστερεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να προχωρήσει σε μια γενναία μεταρρύθμιση, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου συστήματος υγείας.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι δυνάμεις αυτές που δεν θέλουν η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει έναν ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στον τομέα της πρόληψης της υγείας.
Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή κατάσταση.
Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ρόλο και τις ευθύνες για να γίνουμε πιο χρήσιμοι και πιο αποτελεσματικοί στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης. Επισυνάπτεται η εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου.

Επισυνάπτεται η εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο