Δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, φορέων και κατοίκων της πόλης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής για την αποτροπή ακύρωσης του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 135 KB|


 
|download file .jpg 121 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης διεκδίκησαν δυναμικά την αποτροπή της ακύρωσης του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.|download file .jpg 111 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επιδίδει στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.


Γ.Πατούλης: Σας περιμένουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη να διαβεβαιώσετε την πόλη ότι το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά


Δυναμική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, κατοίκων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης  με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αποτρέψουν την ακύρωση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου, έργο σημαντικό για την πόλη, τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους της.       


Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, τα μέλη του Δ.Σ. της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Παπαχρυσάνθου, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου κα Δ. Τσουκλείδου, αλλά και πλήθος κατοίκων της πόλης απαίτησαν μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων αντιπαραθέσεων να μην εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή η ακύρωση της δημοπράτησης του έργου, μία μόλις ημέρας πριν αυτή πραγματοποιηθεί.


Ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε το ψήφισμα που είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία νωρίτερα σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι για την υλοποίηση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου ο Δήμος Αμαρουσίου και η Νομαρχία Αθηνών έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση και το έργο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.


Σήμερα, παραμονή της Εθνικής Επετείου -υπογράμμισε- επιχειρείται η ακύρωση της δημοπράτησης του έργου, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για  την εξέλιξη αυτή, γεγονός που θεωρούμε τουλάχιστον προσβλητικό για την πόλη μας.


Θεωρούμε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την ενέργεια της Περιφέρειας Αττικής  να ακυρώσει ένα έργο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την αναβάθμιση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου. Πρόκειται για ένα ‘ώριμο’ έργο για το οποίο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες μελέτες. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι  κομματικοί λόγοι που το έργο αυτό επιχειρούν κάποιοι να το ματαιώσουν. 


Ο Γενικός Δ/ντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών Θ. Καρδοματέας δήλωσε ότι ακυρώνεται η δημοπρασία και όχι το έργο. ‘Το Μαρούσι δεν θα χάσει το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί επί Δημαρχίας Πατούλη και με Περιφερειάρχη τον Γ. Σγουρό υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ζήτησε να δοθεί στην Περιφέρεια  και τον Περιφερειάρχη το δικαίωμα, προκειμένου να βρεθεί αποτελεσματικότερος τρόπος χρηματοδότησης, όπως να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.


Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε την Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κα Λ. Βασιλάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων Β. Κόκκαλη και τον Γεν. Δ/ντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Θ. Καρδοματέα να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και να διαβεβαιώσουν τόσο τα μέλη του, όσο και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης ότι το έργο θα υλοποιηθεί, γεγονός που έγινε αποδεκτό. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο