Δυναμική διεκδίκηση εκατοντάδων κατοίκων για να ανοίξει η Λεωφόρος Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην «πρώτη γραμμή», για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τα Βόρεια Προάστια.
  


|download _.jpg file 189 KB|
Με επικεφαλής τους Δημάρχους Αμαρουσίου Γ. Πατούλη , Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλο , Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη και Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο, εκατοντάδες κάτοικοι των παραπάνω Δήμων διαδήλωσαν για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό, στη Συγκέντρωση Διεκδίκησης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χτες στον κόμβο της Λεωφόρου Κύμης με την Αττική Οδό. Οι τέσσερις δήμαρχοι, συνεπικουρούμενοι και από τον υποψήφιο Υπερνομάρχη Α. Ντινόπουλο, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο απο την Πολιτεία την ολοκλήρωση ενός έργου που ενώ είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αρχικά ενταχθεί στο σχεδιασμό των Ολυμπιακών Έργων, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και έμεινε «βαριά κληρονομιά» στη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.


|download _.jpg file 177 KB|
Οι Δήμαρχοι, συνοδευόμενοι από εκατοντάδες κατοίκους των πόλεων τους και με τη «συνδρομή» απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου και λεωφορείων του Δήμου Αμαρουσίου, έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά τη Λ. Κύμης στο ύψος της Αττικής Οδού, ως ένδειξη άσκησης πίεσης προς την κεντρική εξουσία για την άμεση υλοποίηση της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης, ως έργου πνοής για τους Δήμους των Βορείων Προαστείων αλλά και ολοκλήρου του Λεκανοπεδίου. Αλλά και αποφασιστικής διεκδίκησης για καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας και καλύτερη ποιότητα ζωής σε σύγχρονες λειτουργικές και ανθρώπινες πόλεις.


|download _.jpg file 242 KB|
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ . Γιώργος Πατούλης τόνισε:
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Σήμερα οι πολίτες των Δήμων μας μιλούν, διεκδικούν και πετυχαίνουν. Με τη σημερινή μας συγκέντρωση οι δημότες έδειξαν ότι όταν ενώνονται στα κοινά προβλήματα τότε πολλά μπορούν να πετύχουν. Η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης είναι απαίτηση διαχρονική, είναι απαίτηση σύγχρονη. Το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης είναι ένα έργο ζωής για την περιοχή.
Διεκδικούμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει επιτέλους την υπόσχεση της και να εντάξει αυτό το έργο στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Δ΄ ΚΠΣ. Θα είμαστε όλοι ενωμένοι, θα είμαστε όλοι μαζί, μέχρι να πετύχουμε να γίνει αυτό το έργο.
Αυτό είναι το μήνυμά μας και αυτό θέλουμε να διαχυθεί παντού. Η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος στα Βόρεια Προάστεια και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο έργα πνοής που θα διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των πόλεών μας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου».


|download _.jpg file 259 KB|

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε:


«Θα δώσουμε έναν τιτάνιο αγώνα μέχρι να πετύχουμε τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Αττική Οδό και μάλιστα με υπογιειοποίηση. Δεν μπορεί οι Δήμοι Ηρακλείου, Πεύκης, Αμαρουσίου και Κηφισιάς ν΄ αποτελούν τη χοάνη της Κύμης. ΄Ολοι μαζί θα εντείνουμε τον αγώνα μας για σύγχρονες πόλεις που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».

 

Ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε:


«Όλοι οι δήμαρχοι των Βορείων Προαστείων θ΄αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι τέλους ώστε να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργο».


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης τόνισε μεταξύ άλλων:


«Το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Με τη σημερινή μας κινητοποίηση διεκδικούμε την κατασκευή ενός έργου που έπρεπε να είχε γίνει από το 2004.Εν αναμονή των εκλογών θέλουμε όλα τα κόμματα να δεσμευθούν ότι το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης θα ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Δ΄ΚΠΣ και θα προχωρήσει άμεσα».


Μακριά από κόμματα και χρώματα πρέπει εδώ και τώρα ν΄ ανοίξει η Λεωφόρος Κύμης. Δεν μπορεί οι δήμοι των Βορείων Προαστείων ν΄ αποτελούν τη χοάνη της Κύμης, επεσήμανε – μεταξύ άλλων και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ . Αργύρης Ντινόπουλος.


Η συγκέντρωση διεκδίκησης των τεσσάρων δήμων «έκλεισε» με συναυλία διεκδίκησης με τους Π. Κατσιμίχα, Μ. Ξυδούς, MAGIC de SPELL , Sharpties .

Μετάβαση στο περιεχόμενο